top of page

Vánoční štrúdlové muffiny bez mouky

Musím se opravdu pochválit, protože se mi tento zdravý recept povedl na výbornou. Fit štrúdlové

muffiny jsou prostě dokonalé. Muffiny jsou uvnitř vláčné a na povrchu krásně křupavé. Navíc se jedná o opravdu rychlé muffiny, které tě mohou kdykoliv zachránit před mlsným záchvatem :-).


Moje velmi častá kombinace k těmto muffínům je kvalitní káva nebo opravdu velký korbel čajíčku a nějaký ten film na pohodu. A to vše v ideálním případě na horské chatě v Krkonoších :-). Promiň, trošku jsem se zasnila :-).


Dnes nejčtenější článek: Jak zhubnout břicho rychle a zdravě.


Co tě čeká s muffiny bez mouky alá štrúdl:

Z uvedených surovin vykouzlíš cca 14-16 štrúdlových muffinů, v kuchyni strávíš 34 minut (i s pečením) a z prasátka budeš muset vytřást cca 34 kaček.



Kalorické hodnoty jednoho štrúdlového muffinu:


  • Kalorie: 91,5 kcal

  • Bílkoviny: 2,2 g

  • Sacharidy: 13,5 g

  • Tuky: 3,1 g

  • Vláknina: 1,9 g



Na vánoční štrúdlové muffiny bez mouky si sežeň:



Štrúdlové muffiny bez mouky už čekají:


  1. Do mixéru nasypej ovesné vločky + vlašské ořechy, pořádně vše rozmixuj a přesyp do mísy, kde budeš těsto na štrúdlové muffiny míchat. Jablka rozkrájej, vhoď do mixéru, přilij trošku vody a mixuj na dřeň.

  2. Rozmixované vločky s ořechy a jablka pořádně smíchej, přidej rozehřátý med, bio skořicový cukr nebo skořici a rozehřáté máslo.

  3. Těsto na štrúdlové muffiny s láskou promíchej, aby se ti vše spojilo. Teď těsto ochutnej a přidej si, co ti chybí. Každému chutná něco jiného, takže si své zdravé muffiny dolaď k obrazu svému :-). Můžeš tedy do těsta přidat rozinky, semínka i další ořechy.

  4. Formu na muffiny si vymaž máslem a začni jednotlivé muffiny plnit. Mě vycházela jedna hodně vrchovatá polévková lžíce těsta na jeden muffin. Záleží jen na tobě, jak vysoké muffiny budeš chtít. Troubu si předehřej na 180 stupňů a peč cca 20-30 minut. Štrúdlové muffiny špehuj, jakmile budou mít krustičku a po okraji budou hodně hnědé, pečení je u konce a máš hotovo.


Dnes rozdávám oblíbenou motivaci pro ŽENY ZDARMA! Oblíbenou motivaci si vyzvedni ZDE >>>


Chceš zhubnout a ptáš, kdy si můžeš štrúdlové muffiny bez mouky dopřát?

Tyto zdravé muffiny se určitě hodí ke zdravé snídani i dopolední svačince. Další možnost je před cvičením nebo ihned po cvičení na doplnění potřebné energie. Ve "flákací" den tedy jen dopoledne, ale pokud jsi v daný den hodně makala (byla v pohybu a cvičila minimálně hodinu v kuse), tak si můžeš dva muffiny dopřát ještě v odpoledních hodinách.



Po štrúdlových muffinech bez mouky ŽENY čtou:



ŽENY si u mě nejčastěji kupují:


#Vánoce #mlsání #cukroví #sušenky #vločky #med




11 400 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page