top of page

Rafaelo kuličky zdravě a rychle

Máš ráda klasické rafaelo kuličky? A co vyzkoušet zdravou verzi rafaelo kuliček? Ty moje totiž

neobsahují palmový tuk! U palmového tuku nejde jen o životní prostředí, "otročení" lidí, ale také o zdravotní rizika! Můj recept je zdravý a uvidíš, že ti fit rafaelo kuličky zachutnají :-).


Dnes rozdávám oblíbené snídaně na hubnutí. TOP recepty si ZDARMA vyzvedni ZDE >>>


Co tě s rafaelo kuličkami čeká?

Z uvedených surovin vytvoříš 15-20 rafaelo kuliček. V kuchyni strávíš asi 12 minut a z kapsy obětuješ 44 kaček.



Kalorické hodnoty všech zdravých rafaelo kuliček:


  • Kalorie: 1 123 kcal

  • Bílkoviny: 35 g

  • Sacharidy: 90 g

  • Tuky: 69 g

  • Vláknina: 16 g



Na zdravé rafaelo kuličky si prosím sežeň:



Pojď ! Zdravé rafaelo kuličky již čekají:

  1. Nejdříve musíš mandle zbavit slupky. Na odstranění slupky z mandlí je ideální spaření. Dej si vařit vodu a mandle vlož do kastrůlku. Jakmile se ti voda začne vařit, tak mandle vařící vodou spař. Mandle nech zalité asi 5 minut. Mandle třením mezi prsty zbavíš slupky, ale kdyby přeci jenom slupka nešla dolů, nech mandle ve vodě déle.

  2. Loupaný sezam je třeba proměnit v "kaši". Můžeš použít mlýnek na kávu, nebo hmoždíř. Já jsem použila hmoždíř a semínka drtila ve hmoždíři. Dalo to zabrat, ale za pár minut bylo hotovo.

  3. Vidličkou si rozčvachtej banán na kašičku a přisyp rozdrcený sezam, rozpuštěný med a mléko. Pořádně směs na rafaelo kuličky promíchej.

  4. Do skoro hotové rafaelo kašičky postupně přidávej rozmixované vločky, abys získala pevnou a tvarovatelnou hmotu. Hmota bude i přesto trošku lepit, ale kuličky ukoulet určitě půjdou.

  5. Do rafaelo kuličky natlač madli zbavenou slupky, obal v kokosu a šup s rafaelo kuličkami do lednice. Během 20-30 minut máš rafaelo kuličky ztuhlé a můžeš z vesela baštit.



Hubneš? A ptáš se - kdy si můžeš zdravé rafaelo kuličky dopřát?

Zdravé rafaelo kuličky se hodí ke zdravé snídani a svačině. Pokud jsi měla náročný den nebo jsi byla minimálně hodinu cvičit, tak si můžeš pár kuliček dopřát i odpoledne. Rafaelo kuličky se také výborně hodí před nebo ihned po cvičení na doplnění energie.



Zdravé výhody sezamu - rafaelo kuliček?


  1. Sezamová semínka jsou velmi oblíbená u veganů a vegetariánů, protože obsahují kvalitní bílkoviny a základní esenciální mastné kyseliny.

  2. Sezamová semínka pomáhají ženám a pacientům s anémií. Ženám se doporučuje sezam v období menopauzy, kdy zmírňuje pocení a návaly.

  3. Sezamové semínko ti zlepší vlasy, nehty a kůži. Sezam také pomáhá při zácpě a všeobecně se doporučuje sportovcům nebo pacientům po nemoci či pro regeneraci.


Sleva 400 Kč na oblíbené členství pro ŽENY platí poslední dny! Mrkni na fitness členství ZDE >>>


Po rafaelo kuličkách ŽENY čtou:



13 199 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page