top of page

Margarín, šikovně maskovaný jed a 7 vysvětlujících důvodů


Margarín, šikovně maskovaný jed a 7 vysvětlujících důvodů.

Bohužel reklama je mocná a lidé se nechají lehce zmanipulovat. Je moc smutné, že někteří lidé kupují potraviny podle obalu, krásně udělané reklamy nebo jen proto, že onu potravinu doporučuje známá osobnost.

Rozumím, že pro někoho je velmi náročné potravinu otočit a přečíst si, co doopravdy obsahuje :-). Pak ale nechci slyšet, že hubnutí a uzdravení se je prostě nemožné!

Aby člověk zdravě zhubnul nebo se vyléčil, nestačí jen polykat pilulky a stěžovat si neustále lékaři, který stejně zase sáhne po „zázračných“ pilulkách, jen v jiném obalu a o krapítek dražší!

No dost poučování o tom, jak by člověk k sobě měl přistupovat :-).

Radši ti prozradím, proč je Rama (margaríny) jed a hnus v jednom!

Zde jde 7 bodů, ve kterých ti vše o Ramě vysvětlím.

1) Margarínu (Ramě, Floře, Perle atd…) chybí jediná MOLEKULA, aby z něj byla 100% umělá hmota!

2) Rama je z 99,99% plast a v přírodě by se ho žádný živý tvor nedotkl! Klidně si to vyzkoušej :-). Otevři krabičku Ramy, polož ji někde venku do stínu nebo v garáži a po několika dnech se vrať a mrkni, co se stalo.

No nic se nestalo! Kdo by to žral! Hlodavci, hmyz ani švábi tento jed nezajímá…

Proč to tak asi je? Na to ti stačí selský rozum.

3) Jedná se o složitě a chemicky vyrobený produkt! Vždy platí, že čím je produkt jednodušší, tím je zdravější. Příklad: Proč si kupovat džus, který obsahuje přidaný cukr a Éčka, když si můžeš šťávu z ovoce přímo vymačkat.

4) Při výrobě Ramy (margarínů) se používají směsi, které obsahují těžké kovy, nikl a kadmium. Nikl je toxický pro plíce a ledviny. Kadmium přispívá k poškození cév a podporuje vysoký krevní tlak.

5) Z chemických látek Rama (margaríny) obsahuje například umělá antioxidancia BHA a BHT, které mohou poškodit ledviny, narušit imunitu a plodnost.

6) Rama (margaríny) se ohání svojí výhodou na obsah omega 6 mastných kyselin, kterých máš v běžné stravě až nadbytek! Vyplatí se ti tedy do sebe cpát další společně s mnoha potenciálně škodlivými aditivy? No rozhodně je to padlé na hlavu a zdraví neprospěšné :-).

7) V případě vysokého cholesterolu si dej margarín místo klasického másla. A to je poslední hloupost toho článku :-). Už dávno se ví, že vysoký cholesterol nezpůsobuje v hlavní roli živočišný tuk (sádlo, máslo atd…), ale nadměrná konzumace cukru, průmyslově vyrobených tuků a průmyslově vyrobených polotovarů všeho druhu.

Jak ti proboha může cholesterol a zdraví všeobecně vylepšit chemicky vyrobená skoro guma? :-) Nemusíš mít ani diplom přes výživu, abys usoudila, že to nějak nesedí :-).

ZÁVĚR A MARGARÍN:

Nekupuj si žádné margaríny a radši sáhni po klasickém, opravdovém máslu.

Já si třeba kupuji máslo farmářské vážené v našem farmářském obchůdku, popř. jihočeské od Madety nebo PM čerstvé máslo z Poděbrad.

Doplňující dotazy ohledně zdraví a hubnutí posílej na: Danca@nechcichybovat.cz

 
 

Dana Hajkova a Margarin

3 854 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page