top of page

Lněné semínko dokáže vyléčit rakovinu


Poslední dobou se setkávám se zajímavými lidičkami, kteří se věnují třeba RAW stravování nebo jinak zdravému životnímu stylu. Že ale lněné semínko dokáže vyléčit rakovinu, se mi úplně věřit nechtělo. Nicméně čím více informací a zdrojů na internetu nacházím, tím více mi dochází, že by to mohla být opravdu pravda.

Lněné semínko a samozřejmě většina jakýchkoli semínek jsou takové malé a nenápadné zázraky. Bohužel se ale o tomto v běžných reklamách či super TopStar pořadech rozhodně nedozvíte. A to je velká škoda! Málokdo se totiž do svého zdraví dokáže tak ponořit, aby si zjistil, jak třeba díky přírodě předcházet nejrůznějším onemocněním. Většinou se náš zdravotní stav řeší, až když už problém nastane. Buď u nás či u někoho z našich blízkých a to už bývá většinou pozdě. Několikrát jsem četla, že tělo o svých problémech dává signály již 6 měsíců dopředu, než se plně projeví nemoc. Nejvtipnější na tom všem je, že stačí tak málo a můžeme být zdraví a za pakatel. Třeba zrovna lněné semínko pořídíte ve zdravé výživě za 25kč/300g. Co to je oproti chemickým super vitamínům, na kterém těží farmaceutický průmysl ročně miliardy peněz. Než abys dával/la dítěti marťabrouky, tak by ses měl/la fakt zamyslet, jestli nebude lepší koupit pytlíček lněného či jakéhokoli jiného semínka, které si zpracujeme celé.

Lněné semínko působí kompletně na celý organismus. Má velké protizánětlivé účinky a přímo raketově posílí Tvou imunitu. A když se pak podíváš na to, co to vlastně je rakovina, tak zjistíš, že se netýká jen jedné části těla či orgánu. Vždy jde o onemocnění celého organismu a to, že se to zrovna projeví třeba na plicích, neznamená, že je jen v nich. Rakovina je obrovský pokles naší přirozené imunity. Můj osobní názor je, že je celá rakovina založena z 80% na dnešním šíleném stresu a samozřejmě na špatné životosprávě. Jsem přesvědčená, že rakovinu máme v sobě všichni, ale jen jedinci se silnou imunitou „přežijí“. Imunita se dá lehce rozhodit dlouhodobým stresem a přetěžování lidského organismu nezdravým jídlem plným chemie.

Účinky lněného semínka a oleje v něm obsaženým není až tak nový objev. Dr. Johanna Budwigová udělala spousty výzkumů ohledně lněného semínka a založila na něm svou léčbu rakoviny, která se nikde úplně veřejně „nepropírá“, protože vysoce postavení páni jsou vlastně tímto objevem ohroženi. Dr. Johanna Budwigová byla sedmkrát nominována na Nobelovu cenu v této oblasti, nikdy na ni však nedosáhla. No proč asi. Farmaceutický průmysl, který ročně rejžuje obrovské miliardy z léků proti rakovině, které nikdy nikomu nepomohli, si nemůže dovolit připustit něco tak levného, jako je lněné semínko na svůj trh.

Lněné semínko by mělo patřit do našeho každodenního jídelníčku. Dá se připravovat a konzumovat velice jednoduše. Tak, jak ho koupíš ve zdravé výživě v co největší bio kvalitě, ho rozemel v mlýnku na kávu a jednu polévkovou lžíci si zamíchej do přírodního Cottage sýra. Míchej, dokud se olej ze semínka úplně nerozmíchá a nezmizí z povrchu Cottage. Ideálně, když se sýr se semínkem rozmixuje nebo hrudky Cottage pořádně rozmačkají.

Lněné semínko by se mělo baštit společně s bílkovinami a sírou, jinak nedojde k jeho správnému vstřebání do organismu. Dr. Johanna Budwigová proto doporučuje hlavně zmíněný Cottage sýr, který je dle ní naprosto ideální.

Lněné semínko si ale můžeš dát rozemleté klidně i do salátů nebo si vytvořit domácí majonézu přímo dle Dr. Johanny Budwigové, kterou pak na ten salátek dáš.

Recept je jednoduchý a načerpala jsem ho na stránkách www.uspesna-lecba.cz.

Smíchej 2 lžičky lněného oleje, 2 lžičky mléka a 2 lžičky jogurtu. Přidej 2 lžičky citronové šťávy nebo jablečný ocet a 1 lžičku hořčice. Možno doplnit bylinami, jako je majoránka nebo kopr. Pak přidej 2-3 kousky nakrájené naložené zeleniny (bez konzervantů). Může být přidána i bylinková sůl.

Lněné semínko nebo olej z lněného semínka?

Velkým problémem lněného oleje je, že velmi rychle žlukne. Nesmí vůbec přijít na delší dobu na světlo ani teplo. Proto, když ho kupuješ, dávej velký pozor, jestli ho obchod skladuje v tmavých lahvích a v lednici. Olej by se měl velmi brzy zkonzumovat.

Proto i když si lněné semínko nameleš, měl/la bys ho do dvou hodin zbaštit. Pokud budeš pojídat žluklý olej, můžeš tím svému tělu naopak dosti uškodit! Takže pozor!

Pokud bys chtěl/la vědět o léčbě rakoviny lněným semínkem, na internetu je spousta informací od Dr. Johanny Budwigové, takže googli :-)

S čím vším Ti ale může lněné semínko ještě určitě pomoci?

  • S imunitním systémem a správnou funkcí jater i ledvin

  • S cukrovkou

  • Se správnou funkcí srdíčka a krevního oběhu

  • S tlakem a cholesterolem

  • S odkyselením organismu

  • S pletí a vlasy

  • Snižuje riziko mozkových příhod

  • S psychikou, depresemi a třeba úzkostnými stavy

Lněné semínko ti pomůže prostě úplně se vším :-) Čím to vlastně vůbec je?

Lněné semínko totiž obsahuje obrovské množství omega-3 esenciálních mastných kyselin a bílkovin, kterých opravdu není nikdy dost :-)

A pozor! Paní doktorka má pro Tebe další tip. Po zbaštění lněného semínka s Cottage je ideální vyrazit ven na slunce a pod strom. Sluneční záření přes zelené listy, které prochází na Tvé tělo, ještě více znásobí léčivé účinky lněného semínka!

Takže dobrou chuť a příjemnou „podstromovou opalovačku“ :-)

Moje oblíbené snídaně najdeš v sekci zdravé snídaně od Danči.

Oblíbený ZDRAVÝ "kulatý" web najdeš TU nebo ZDE


Lnene seminko dokaze vylecit rakovinu

1 324 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page