top of page

Cheesecake čokoládový jen ze tří surovin

Čokoládový cheesecake ze tří surovin od fitness Danči. Neznám snad nikoho, kdo by si nepochutnal na čokoládě. Každý má rád jinou, někdo třeba oříškovou, někdo bílou.

Zdravý čokoládový Cheesecake
Zdravý čokoládový Cheesecake

Já mám nejraději hodně hořkou a pěkně kvalitní (zdravou).


A když z čokolády a lučiny vykouzlíš jednoduchý čokoládový cheesecake, tak si pochutná opravdu každý a navíc bez výčitek z nezdravé mlsky.




5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >



Co budeš na zdravý čokoládový cheesecake ze tří surovin potřebovat:

  • Recept je pro malou dortovou formu či pekáček o průměru cca 25 cm nebo můžeš třeba využít muffinové formičky

  • 240 g lučiny o pokojové teplotě

  • 200 g vysokoprocentní čokolády




A dáme se do práce:

1) Lučinu vyndej z lednice cca hodinu a více před začátkem pečení, ať se Ti dostane na pokojovou teplotu. Troubu si předehřej na 170° C.


2) Čokoládu nalámej na kousky do malého kastrůlku a ten celý ponoř do kastrolu většího, který naplníš vodou (vodní lázeň). Zapni sporák a čokoláda se Ti tak pěkně a pomalu rozehřeje a ve vodní lázni nepřipálí.


3) Vezmi vejce a odděl bílky od žloutků. Z bílků vyšlehej sníh a ať je pěkně tuhý, jinak se ti čokoládový cheesecake nepovede! Mrkni na: 3 tipy na nejlepší přípravu sněhu z bílků.


4) Až se Ti čokoláda rozpustí, tak ji pěkně promíchej, ať trošku vychladne. Postupně přidávej lučinu a šlehačem nebo metličkou pořádně zamíchej. Přidej i žloutky a nakonec už jen třeba stěrkou nebo vařečkou pomalu vmíchej sníh z bílků, ať je těsto pěkně nadýchané. Co nevidět máš cheesecake čokoládový hotov.


5) Těsto vlij do formy nebo formiček (pokud je potřeba, tak je vymaž máslem, aby ti šel cheesecake dobře ven), polož na hluboký plech a kolem formy nalij vodu, ať je do půlky potopená.


6) Připravený zdravý cheesecake dej do trouby do spodní třetiny a peč cca 20 minut. Poté troubu vypni a nech dortík ještě dojít uvnitř dalších 20 minut. Hotový cheesecake nech pěkně vystydnout a poté ho můžeš ještě dát zchladit do lednice.




Kdy je vhodné čokoládový cheesecake baštit?

Cheesecake s čokoládou se určitě hodí ke zdravé snídani či dopolední svačině. A třeba jako zákusek po zdravém obědu, ale jen malý kousíček! :-) Né, že zbaštíš tuny čokoládového cheesecaku a padneš vyčerpáním do křesla.


Při hubnutí je totiž velmi důležité, v jakou denní dobu potraviny baštíš a to platí i pro ty nejzdravější! Jde o nejčastější chybu, kterou ženy dělají a proto nikdy nezhubnou. Mrkni prosím na můj článek ZDRAVÝ JÍDELNÍČEK a zaměř se na 3 nejčastější prohřešky.




Tvoje zdravé variace:

Čokoládový cheesecake si můžeš samozřejmě zase doladit podle svých chuťových buněk. Můžeš si přidat třeba oříšky nebo můžeš použít čokoládu, kterou máš ráda (i když s nějakou Milkou už se nebude jednat o nic extra zdravého).


A nemysli si, i při držení zdravého jídelníčku je takováto mlska povolená, jen se tím nesmíš cpát od rána do večera nebo ve velkém množství!


Jsi na konci receptu na zdravý čokoládový cheesecake. Svoje dotazy ohledně zdravých receptů, cvičení na hubnutí a zdravého životního stylu všeobecně mi posílej na Danca@nechcichybovat.cz


Tvůj nový zdravý životní styl i hubnutí můžeme probrat, moc ráda ti pomohu.




Co jsem pro tebe napsala a natočila ❤️ zdravého:



Svoje dotazy ohledně hubnutí, cvičení , fitness nebo motivace mi posílej na můj osobní email: Danca@nechcichybovat.cz Danča.






20 602 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page