top of page

Domácí müsli tyčinky recept


Domácí müsli tyčinky recept od Danči Hájkové.

Proč kupovat chemické müsli tyčinky, když si můžeš udělat domácí müsli tyčinky, které si uděláš přesně podle chuti.

Další výhoda domácích müsli tyčinek je, že víš, co přesně budeš baštit :-). Veliké množství müsli tyčinek je bohužel doslazováno, takže se vůbec nedá mluvit o zdravé tyčince! Domácí müsli tyčinky určitě zvládneš! Když jsem to dala já, Ty to dáš levou zadní :-).

Informace k receptu na domácí müsli tyčinky: Kuchtit bude cca 50 minut, příprava je jednoduchá, vykouzlíš si cca 4 porce a prasátko ti zhubne o cca 95 Kč.

Potřebné suroviny na domácí müsli tyčinky:

  • 200 g ořechů a různých semínek (pistácie, mandle, namletý sezam, slunečnicová semínka). Sezam je třeba namlít, jinak tvým tělem jen projde a nic z něj nezískáš!

  • 200 g sušeného ovoce (brusinky, sušené meruňky, rozinky, švestky…)

  • 1 banán

  • 60 ml medu

  • Špetka soli

  • Špetka skořice

Pojď se pustit do zdravých, domácích müsli tyčinek.

1) Vločky, ořechy i semínka vysyp na plech vyložený pečícím papírem, promíchej a v troubě vyhřáté na 180°C nech cca 10 minut opražit.

2) Banán rozmixuj na řídkou kašičku a tu smíchej s medem a olejem. Tekutou směs přimíchej do vloček, ořechů, semínek a sušeného ovoce. Přidej sůl a skořici a vše důkladně promíchej.

3) Směs nanes opět na pečící papír a peč ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.

Po upečení nech müsli vychladnout a až potom krájej na domácí müsli tyčinky. Pokud ale chceš, můžeš si vytvarovat tyčinky různých tvarů samozřejmě předem.

Kdy je dobré domácí müsli tyčinky zbaštit?

Domácí müsli tyčinky si určitě dej k snídani společně s mlékem, bílým jogurtem nebo tvarohem. Müsli tyčinky mohou být i k dopolední svačince.

Určitě se ale müsli tyčinky nehodí v pozdních večerních hodinách! To bys tomu hubnutí dala :-). Domácí müsli tyčinku si můžeš dát, před i ihned po cvičení (v šatně) záleží, jak to vezme tvůj žaludek :-).

Mrkni na velmi oblíbené kartičky > KDY to JÍST zde <


Domaci musli tycinky recept

14 148 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page