top of page

Smoothie a hubnutí


Lze vůbec dohromady smoothie a hubnutí?

Tak jako se různě mění móda v oblečení, módní jsou třeba i rasy psů, značky aut a stejně tak se moderna dotýká i zdravé stravy a životního stylu, cvičení a třeba i různých zdravých potravin. Někdy je až zarážející, jak se díky nějaké slavné osobnosti dokáží rozšířit různé druhy nesmyslných diet či drastických detoxikací a lidé kopírují jeden druhého a naprosto bez rozmyslu.

Ve většině případů to však nedopadne moc dobře, ať už po zdravotní stránce nebo k nim zavítá jojo efekt. Nezbývá než všem pořád dokola a dokola říkat, že pro zdravé hubnutí a štíhlou postavu je potřeba změnit celý životní styl, vyvážit pohyb zdravým jídelníčkem a že na každého funguje něco úplně jiného!

V dnešním článku „smoothie a hubnutí“ bych Ti přiblížila jednu takovou super moderní pecku, která se rozšířila pod názvem Smoothie.

Co se v článku „Smoothie a hubnutí“ dozvíš:

  • Smoothie je obyčejný rozmixovaný koktejl

  • Smoothie jako marketingový tah na tvoji peněženku!

  • V čem je Smoothie dobré pro Tvé hubnutí

  • Pozor! Smoothie rozhodně není nízkokalorické

  • Recept na mé nejoblíbenější Smoothie

Smoothie je obyčejný rozmixovaný koktejl

Pokud jsi ještě o Smoothie nikdy neslyšel/a, tak Smoothie je moderní název pro vše, co se rozmixuje do námi známého názvu koktejl. Většinou si představíš třeba banánový koktejl nebo taky šejk, kdy do mixéru hodíš banán a mléko a máš z toho super mňamkací zdravou svačinu.

Smoothie se ale rozšířilo do povědomí veřejnosti ve spojení se zdravým hubnutím. Je to proto, že rozmixovat si můžeš úplně vše, co Tě napadne a do koktejlu můžeš naházet od zdravého ovoce, zeleniny, přes ořechy a různá semínka, zelné listy, ovesné vločky… prakticky vše, co Ti chutná. Jasný, kuřecí maso nebo bramboru opravdu nedoporučuji :-).

Recepty na Smoothie najdeš na různých webových stránkách a v různých publikacích. Je jich opravdu mraky a všechny by měly být super zdravé :-).

Smoothie jako marketingový tah na tvoji peněženku!

Pořádně Ti neřeknu (protože mne to až tak nezajímá), kde se Smoothie vzalo. Maximálně si na něj vzpomínám v nějakém Horstově teleshoppingu, kde ony zdravě zázračné koktejly vychvalují do nebes a že jsou potřeba při dietách a cvičení, aby šla kila dolů vlastně sama a hubnutí bylo prakticky nezastavitelné a velmi zdravé:-).

Ano a proto také Smoothie Maker, olé :-). Kupte si Smoothie maker dnes a dostanete dva kelímky navíc zdarma. Kdo by to neznal. Přitom zdravý koktejl si můžeš udělat v úplně každém mixéru, který pak navíc můžeš použít ještě na spoustu věcí, včetně třeba nasekání ledu, přípravu raw cukroví atd…

Nicméně když ke svému koktejlu chceš praktický zavírací kelímek na cesty, tak Ti v tom určitě nebráním :-).

V čem je Smoothie dobré pro Tvé hubnutí

Ať už tomu říkáme, jak chceme, Smoothie každopádně může pomoci Tvému hubnutí. Ptáš se ale jak? V podstatě ať zvolíš jakoukoli variantu, tak koktejly bývají opravdu zdravé.

Ovoce, zelenina, semínka, ořechy…všechny tyto potraviny obsahují spousty vitamínů, minerálů a třeba zdravých olejů, které Tvé tělo opravdu uvítá s otevřenou náručí. Velkou výhodou je právě i konzistence těchto potravin, když je rozmixuješ. Čím méně práce s kousáním, tím rychleji vše proběhne trávicím traktem, snadněji se vstřebají všechny živiny a látky a tělo není tolik zatíženo jejich rozkladem, takže se v Tobě nebudou tolik hromadit a třeba bobtnat v tukové polštáře.

Je to tedy hodně laicky řečeno :-).

Navíc když pak najdeš zdravé potraviny, jako je třeba ananas, které napomáhají spalování tuků, tak se Smoothie koktejly můžeš opravdu zhubnout.

Pozor! Smoothie rozhodně není nízkokalorické

Na druhou stranu si ale musíš dávat pozor, aby Tvůj zdravý jídelníček byl pořádně vyvážený. Jestli si myslíš, že pojedeš celý den na zdravých ovocných Smoothie, tak to také není vůbec v pořádku, přestože věřím, že kila půjdou zdárně dolů. Jenže jak dlouho takovouto dietu či detox vydržíš?

Je to úplně jedno, protože až se vrátíš ke své normální stravě, tak budeš mít svou váhu velmi brzy nazpět.

Nesmíš tedy zapomínat na běžnou zdravou stravu, která bude mít i dostatek bílkovin a zdravých tuků. Co se týká totiž zeleniny a ovoce, tak je to samý sacharid. A co hůř, většinou samý jednoduchý cukr, který Ti tak akorát rychle dodá energii, ale to není pro Tvé tělo přeci vše. A jestli plánuješ třeba jablečné Smoothie k večeři, tak na hubnutí opravdu zapomeň. To je stejné, jakoby sis dal/a kus čokolády.

Smoothie tedy já osobně doporučuji, ale jako svačinu či maximálně snídani. Rozhodně tím nenahrazuj oběd ani zdravou večeři, která by měla mít právě dostatek bílkovin, abys krásně regeneroval/a a vyživoval/a Tvé svaly.

Recept na mé nejoblíbenější Smoothie

Mé nejoblíbenější Smoothie je spojeno s kokosem, kakaem a banánem. Určitě patří k dopoledním záležitostem nebo ho třeba piji mezi tréninky nebo po cvíču. Najdeš ho na mých stránkách tady: Zdravé kokosovo-čokoládové smoothie.

Zdravě ukončené Smoothie a hubnutí:

Jsi na konci článku „Smoothie a hubnutí“. Pokud i Tebe pohltila jednoduchá příprava super zdravých a vitamínových bomb, tak s chutí do toho. Dodáš tělu spousty potřebných zdravých látek a třeba dostaneš vitamíny a minerály i do své malé ratolesti, která třeba zrovna zeleninu moc nemusí. Rozmixuj jablko s mrkvičkou a máš super zdravého Jupíka na světě :-).

Pokud chceš se zdravým Smoothie hubnout, tak jen pozor na dostatek bílkovin a nemlsej ovocná Smoothie večer u televize. Když už, tak tam přijdou na řadu Smoothie čistě zeleninová a třeba s ořechy :-).

Pokud ti článek smoothie a hubnutí neodpověděl na všechny tvoje dotazy, tak mi prosím napiš na mejlík: Danca@vimproctojim.cz a já ti moc ráda odpovím. Určitě můžeš smoothie a hubnutí sdílet a přeposílat, budu za to moc ráda :-).

Měj se krásně, a pokud máš svůj oblíbený smoothie zdravý recept tak mi ho pošli, moc ráda se nechám inspirovat.

Cvičení na doma pro ŽENY najdeš DNES ZDE


Smoothie a hubnuti

2 076 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page