top of page

Zdravé muffiny recept


Zdravé muffiny recept od Danči.

Jestli Tě honí mlsná a chybí Ti nějaká lehoučká mňamka ke kafíčku bez výčitek, tak zdravé muffiny s banánem musíš vyzkoušet.

Zdravé muffiny jsou taková nadýchaná chuťovčička, a protože potřebuješ jen pár lžic mouky a hlavní složkou jsou vejce a tvaroh, tak se zvětšení svých břišních špíčků bát opravdu nemusíš.

No! Teda záleží na tom, kolik zdravých muffinů do sebe nacpeš, samozřejmě :-).

PS: Do receptu jsem ti schovala dáreček :-)

Co budeš potřebovat pro 12 zdravých muffinů nebo malý pekáček:

A jdou se vykouzlit zdravé muffiny:

1) Odděl bílky od žloutků a z bílků si vyšlehej tuhý sníh. Pak dej do jiné mísy žloutky a rozšlehej je s cukrem, práškem do pečiva a rozpuštěným vychladlým máslem.

2) Pomalu přidávej tvaroh a na závěr mouku. Až budou všechny suroviny pěkně spojené, tak pomalu vmíchej sníh z bílků, už ne za pomocí šlehače, ale třeba jen malé vařečky hezky ručně, aby se sníh nezdrcnul.

3) Formičky na zdravé muffiny vymaž lehce máslem nebo do pekáčku můžeš dát třeba pečící papír. Těsto na muffiny tam nalij a vmáčkni do něj nakrájené banány či jiné zdravé ovoce. Můžeš posypat kakaem.

4) Zdravé muffiny peč v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.

 

DÁREČEK pro TEBE: Dnes rozdávám tipy na ZDRAVÉ SNÍDANĚ zde >

Nepromeškej tento cenný dáreček zdarma :-)

 

Kdy jsou zdravé muffiny vhodné?

I když ve zdravější verzi, tak pořád je to moučník se sladidlem a moukou. Zdravé muffiny se tedy hodí v dopoledních hodinách, třeba k snídani nebo dopolední svačině.

Ale když budeš mít ten den opravdu hodně náročný trénink, tak si zdravého muffina k odpolednímu kafíčku můžeš dát a zhřešit :-).

Jsi na konci receptu na zdravé muffiny recept. V případě dotazů na zdravý jídelníček nebo muffiny, mi piš na Danca@vimproctojim.cz moc ráda ti odpovím.

Určitě mi můžeš poslat i svojí variantu zdravých muffinů a já tvoje fotky nasdílím na facebook jako zdravou inspiraci pro ostatní.

Po zdravých muffinách ženy čtou:

 

Mrkni na můj oblíbený spalovač tuků >

 

Zdrave muffiny

12 273 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page