top of page

Tvarohové knedlíky


Oblíbené fit zdravé tvarohové knedlíky od Danči.

Jupíííí, už jsou zase tady!! Co myslím? No přece tolik oblíbené, čerstvě natrhané jahody a borůvky :-). Už se zase na mě smějí z košíčku a volají po svém uplatnění.

Nejdříve se na ně samozřejmě vrhneme a nacpeme si břicha k prasknutí, ale zároveň zabírám hromádku na úžasné tvarohové knedlíky, kterou potají schovávám do lednice za ostatní věci, aby nebyla vidět. Určitě by se totiž „ztratily“ :-).

 

POZOR: Do knedlíkového receptu jsem ti "schovala" VIDEO DÁREČEK v hodnotě 399 Kč.

Video dáreček si ZDARMA vyzvedni níže. Dnes si dáreček vyzvedlo 6 829 žen :-).

 

Na co se můžeš k zbláznění těšit s receptem na tvarohové knedlíky?

Práce ti na tvarohových knedlících zabere – asi 30 minutek, vykouzlíš si zhruba 3 porce (dle velikosti kouliček) a za knedlíčky zacvakáš přibližně 85 korun.

A co budeš na tvarohové knedle z jahod či borůvek potřebovat?

  • 1 mističku jahod nebo borůvek nebo mix obojího

  • 250 g tvarohu

  • 100 g šmakouna

  • 100 g ovesné mouky

  • 100 g špaldové mouky

  • 1 vajíčko

  • med, či nějaký sirup

  • 3 plátky kvalitního másla

Na posypání tvarohových knedlíků dle chuti – skořici, nastrouhaný tvrdý tvaroh, jogurt, kakao, oříšky….. Na konci receptu ti prozradím, s čím si je nejraději dávám já.

Všechno máš? Tak už jen chuť do práce a tvarohové knedlíky pojď ukuchtit!

1) Nejprve dej do kastrolu vařit vodu.

2) Do mísy nastrouhej najemno šmakouna, přisyp mouky, rozklepni vejce a vyklop si tvaroh. Všechno dohromady pořádně promíchej vařečkou a těsto vyklop na pomoučněný vál.

4) Potom už propracovávej rukama. Vytvoř jemné knedlíkové těsto, které není ani tekoucí, ale ani ne tuhé. Pokud se těsto lepí, přisyp mouku.

5) Z hotového těsta si vyválej váleček o průměru asi jako hubenější bramborový knedlík a nakrájej si přibližně 2 cm silná kolečka. Na každé polož jahody a pečlivě zabal do kuličky ze kterých ti vzniknou super tvarohové knedlíky :-).

6) Jakmile se začne voda vařit, hned knedlíčky do ní naházej. Tvarohové knedlíky jsou velmi rychle uvařené – 5 až 8 minut, podle velikosti knedlíků. Tvarohové knedlíky si hlídej, ať se ti nerozvaří na kaši! Až ti tvaroháčí vyplavou, tak je otoč a nejdříve vytáhni „jednoho knedlíka“ a rozkroj, abys zjistila, zda jsou hotové.

7) Tvarohové knedlíky můžeš podávat přelité rozpuštěným máslíčkem a posypané buďto jen skořicí, kakaem, oříšky, nebo strouhaným tvarohem. Pokapej medem, nebo sirupem. Také můžeš knedlíky přelít bílým jogurtem s medem – možností je moc, záleží na tvé fantazii a chuti.

 

POZOR - VIDEO DÁREČEK ZDARMA:

5 chyb při cvičení, které ženy NEustále opakují si VYZVEDNI ZDE >>>

 

Kdy si můžeš tyhle rychlé tvaroho knedlíčky dopřát?

Knedlíky z tvaroho jsou skvělým letním zdravým obědem, já mám tuhle kalorickou bombu teda moc ráda i ke snídani. Luky mi tou líbeznou vůní ohřátých knedlíků dopřává nejkrásnější probuzení :-).

Jsi na konci mého receptíku na skvělé tvarohové knedlíky:

Jak jsem slíbila, prozradím ti, čím si tvarohové knedlíčky polívám já. V kastrůlku si rozehřeju máslo, do kterého sypu hořké kakao a stále míchám.

Stáhnu ze sporáku, přidávám med a vymíchám si hustější polevu. Vše jen tak rychle, šup, šup. A tvaroháče knedláče si touhle kakaovou dobrotou přeliji. Jen to tu popisuji a neskutečně se mi sbíhají sliny :-). Takže co dodat? No už jen – dobrou chuť!

Po tvarohových knedlících ženy čtou:

 

Ženy nejčastěji po knedlících z tvarohu kupují:

 

Tvarohové knedlíky

16 202 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page