top of page

Nevhodné potraviny


Pokud chceš být v opravdu dobré formě, tak tyto nevhodné potraviny vyřaď ze svého zdravého jídelníčku. Není nic horšího, než do sebe pravidelně „cpát“ nevhodné a nezdravé „mňamky“.

Níže ti uvedu asi ty nejčastější a zároveň nevhodné potraviny, které tvoje zdraví a hubnutí určitě nepodpoří.

Nevhodný zdroj sacharidů.

Bílé pečivo, proč? Bílé pečivo obsahuje rychle stravitelné sacharidy a prakticky žádné živiny. Pokud chceš tedy hubnout, vypadat a cítit se zdravě, bílé pečivo vynechej.

Nevhodný zdroj bílkovin.

Americký sýr, proč? Tento protiklad klasického sýru prošel náročným zpracováním a patří mezi nejtučnější sýry s největším podílem sodíku. Existuje celá řada zdravých sýru! Sýrový článek pro tebe připravím někdy příště. Zatím mi můžeš do komentáře níže napsat, jaký zdravý sýr máš nejraději ty.

Nevhodné ovoce.

Konzervované broskve, proč? Konzervované ovoce je většinou plné cukru a obsahuje opravdu málo živin. V porovnání s ním je mražená forma mnohem lepší.

Nevhodná zelenina.

Ledový salát, proč? Mezi ostatními druhy zeleniny je ledový salát, co se týče obsahu živin, naprostým propadákem. Mnohem lépe uděláš, když mezi listovou zeleninu zvolíš nějakou s tmavší barvou listů. Všeobecně platí, že čím více je zelenina barevně výrazná, tím více zdravých látek obsahuje.

Nevhodný zdroj tuků.

Rostlinný olej, proč? Velmi levné rostlinné oleje jsou vyráběné ze sóji nebo obilí, obsahuje hodně záněty způsobujících látek a ve tvém jídelníčku nemají co pohledávat. Používej raději zdravější verze olejů, jako je olej olivový nebo kanolový.

Přej ti krásný a radostný den, ahojky tvá online fitness trenérka Danča.

Oblíbený "KULATÝ WEB" najdeš dnes ZDE

Zdroj informací svět kulturistiky 2/14, str. 59.


74 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page