top of page

Domácí banánová zmrzlina


Tato domácí banánová zmrzlina je tak jednoduchá, že jednodušší zmrzlinu už budeš těžko hledat. Navíc se jedná o domácí a zároveň zdravou banánovou zmrzlinu. K výrobě této rychlé banánové zmrzlině budeš potřebovat jen dvě suroviny. Vše ti prozradím níže v receptu.

Co tě s domácí banánovou zmrzlinou čeká?

Celá výroba domácí banánové zmrzliny ti zabere asi deset minut, z uvedených zdravých surovin získáš 6 porcí zmrzliny a bude tě to stát kolem 90 kaček.

Co si musíš na domácí banánovou zmrzlinu sehnat?

  • 4 střední banány

  • 110 g mandlového másla

  • Oříšky dle chuti na ozdobu

Plnou parou vpřed! Jdeme se pustit do domácí banánové zmrzliny.

1) Všechny banány uloupej a pokrájej na kousky. Všechny kousky pokrájeného banánu dej do uzavíratelné nádoby a vlož do mrazáku na cca 8 hodin. Já většinou dávám banány do mrazáku, než jdu spát a nechávám je tam přes noc.

2) Po cca 8 hodinách (druhý den) vyndej banány z mrazáku a nech je chvíli povolit.

3) Jakmile ti banány povolí, tak je vhoď do mixéru a přidej k nim mandlové máslo. Banány s mandlovým máslem rozmixuj do hladké banánové hmoty. Po chvilce mixování ti vznikne domácí banánová zmrzlina. Blahopřeji ti! Povedlo se, zdravá zmrzlinová dobrůtka je na světě :-).

4) Hotovou domácí zmrzlinku si můžeš odzdobit oříšky dle tvé chuti.

Kdy je dobré domácí banánovou zmrzlinu baštit?

V případě zdravého hubnutí není určitě domácí banánová zmrzlina zakázaná! Jen musíš vědět, kdy si můžeš zmrzlinu dovolit. Jelikož se jedná o sacharidovou bombu, tak si tuto zdravou banánovou zmrzlinu můžeš dát v dopoledních hodinách a přes den.

Odpoledne a večer už ruce pryč! Výjimka nastane, pokud jsi měla náročnější trénink! Ihned po cvičení si pár lžic zmrzliny můžeš určitě dát.

Pokud nemáš jistotu, kdy je dobré domácí banánovou zmrzlinu jíst, tak mi napiš na můj email: Danca@vimproctojim.cz. Ráda ti také poradím se zdravým jídelníčkem nebo cvičením na doma.

Pokud se ti recept na zdravou domácí, banánovou zmrzlinu líbil, tak ho určitě SDÍLEJ nebo pošli svým známým.

Oblíbené magnetické kartičky najdeš DNES ZDE


Domaci bananova zmrzlina

3 968 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page