top of page

Dobroty, které ti nejlépe pomohou bojovat proti tuku a vráskám.


Odborníci na krásu tvrdí, že hlavní zbraní jsou především antioxidanty (vitamíny A, C, E), které bývají obsažené také v kosmetických přípravcích. Účinné složky, které příznivě ovlivňují tvoje zdraví i krásu ale najdeš i v ovoci a zelenině. Jen třeba si správně vybírat :-)

Tohle NE!

BÍLÉ BRAMBORY

Světlé brambory neobsahují tolik vitamínu A a mají i nižší podíl vlákniny, dochází tedy díky nim k výraznějšímu nárůstu hladiny cukru v krvi, což může přispívat k nárůstu váhy. Jako potréninkové jídlo se ale zase hodí :-). Je třeba se naučit vnímat svoje tělo a vědět, kdy a jakou potravinu použít, abych z toho měl/a co největší užitek :-)

LEDOVÝ SALÁT

Nemá zdaleka takovou výživovou hodnotu jako jeho příbuzní honosící se tmavší barvou (kapusta, špenát a mesclun – směs baby salátů), které současně obsahují i více antioxidantů.

SMETANOVÝ SÝR

Hodně tuku, žádný přínos pro zdraví! Dvě lžíce smetanového sýru mají asi 100 kalorií, z toho 10g tuku, žádný vitamin C a E. Tento sýr dokonce obsahuje nasycené tuky, které vedou k nárůstu váhy.

Tohle ANO

SLADKÉ BRAMBORY

Díky vyššímu podílu vlákniny lépe kontrolují hladinu cukru v krvi. Jedna středně velká pečená sladká brambora obsahuje navíc 43% denní dávky vitaminu A, který zabraňuje tvorbě vrásek a udržuje mladistvou pleť.

KAPUSTA

1 šálek vařené kapusty obsahuje 53mg vitaminu C, který podporuje tvorbu kolagenu, díky němuž máš pěknou pleť a vyhlazené vrásky. Vysoká hladina vitaminu C ti také napomáhá při spalování tuků během středně náročného tréninku.

AVOKÁDO

Obsahuje hodně vitaminu E, který ti umožní bojovat s volnými radikály, jež se v těle hromadí například i díky působení slunečního záření. Díky obsahu mono-nenasycených tuků udržuje stabilní hladinu inzulínu, navozuje pocit nasycení a umožňuje udržení zdravé váhy :-)

Přeji dobrou chuť :-)

PS: Odpočívej, přečti si třeba hezkou knížku a relaxuj. Není třeba se nikam honit, určitě vše zvládneš i tak :-)

Měj se krásně ahojky Danča :-)

104 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page