top of page

Čokoládový dezert z pohankové mouky


Čokoládový dezert z pohankové mouky od Danči Hájkové.

Čokolády se nemusíš vůbec bát! Bavíme se samozřejmě o kvalitní čokoládě! Pokud si koupíš nějaký čokoládový utrejch, nemůžeš čekat, že tvému zdraví a hubnutí prospěje. Vždy hledej čokoládu s vysokým obsahem kakaa (alespoň 70%) a bez přidaného cukru. Pokud se čokoláda skládá z vícero surovin, nedá se bavit o zdravé čokoládě. Pokud jsi čokoládový labužník, mrkni na cokolada.cz a vyber si svého favorita.

V celém dortíku není vůbec cukr. Stačí bohatě sladkost čokoládové polevy, nicméně pokud to bez cukru nezvládneš, tak si vyber nějakou přírodní variantu, třeba stévii, ju?! :-)

"Tajemství" k receptu na čokoládový dezert: doba kuchtění bude necelá hodina, vytvoříš si cca 6 porcí, a dezert tě přijde na cca 120 Kč.

Také ti prozradím, jak nejlépe vytvořit kvalitní sníh z bílků :-).

Co budeš na čokoládový dezert potřebovat?

Na TĚSTO

  • 60 ml oleje

  • 40 ml vody

  • 6 vajec

  • 3 lžíce kakaa

  • 1 balení prášku do pečiva

  • Pár kapek citrónu

Na POLEVU

  • 100 g čokolády bez přidaného cukru

  • 50 g másla

Na OZDOBU

  • 50 g hořké čokolády bez přidaného cukru

Pojď, jde se kuchtit čokoládový dezert, který tě překvapí :-).

1) Začni s přípravou čokoládového těsta. Odděl bílky od žloutků (Pozor! Ani kousíček žloutku nesmí být mezi bílky, jinak se sněhem budeš bojovat!). Aby se se ti sníh lépe vytvořil, přidej k bílkům špetku soli a několik kapek citronové šťávy. Z bílků, soli a pár kapek citrónu vyšlehej pevný, tuhý sníh.

2) Do misky prosej mouku a prášek do pečiva. Do směsi vmíchej kakao, žloutkovou směs, přidej vodu a nakonec olej.

3) Vše důkladně promíchej, pomalu vmíchej sníh z bílků a připrav si formu na dort, do které směs nalij. Troubu předehřej na 180° C. Dort peč ve vyhřáté troubě cca 40 minut.

4) Po 40 minutách troubu vypni a nech dort vychladnout. Mezitím si připrav polevu. Ve vodní lázni nech společně s máslem rozpustit čokoládu. Čokoládovou směs nalij na vychladlý dort a nech ji ztuhnout.

5) Hotový dort ozdob hoblinkami z čokolády a můžeš baštit :-). Přeji ti dobrou chuť.

Kdy je dobré při hubnutí tento čokoládový dezert zblajznout?

Tak určitě začneme u toho, že ho nemusíš zhltnout celej čokoládový dezert najednou! :-). Část čokoládové dezertu si můžeš dát k snídani nebo dopolední svačince. Zkus si k němu dát i něco bílkovinového. Výborně se k čokoládovému dezertu hodí tvaroh, bílý jogurt nebo mléko.

Svoje dotazy mi piš dolů pod recept. Ahojky, tvoje online fitness trenérka Danča.

PS: Pro rejpálky :-). Na kvalitní čokoládě není nic špatného! Pokud máš dostatek pohybu a necpeš se s ní od rána do večera, tak si jí klidně dopřej.

Ten kdo nesouhlasí, tak ji nejez :-) :-) :-) :-).

Oblíbené jídelníčky najdeš DNES ZDE


cokoladovy dezert z pohankove mouky

5 749 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page