top of page

Zdravý chia třešňový pudink

Léto možná bude rozmarné, ale třešně na stromech už jsou lahodné. Sice ne všechny, ale u nás už

Recept na zdravý chia třešňový pudink
Zdravý chia třešňový pudink

některé skutečně dozrály a tak se s tebou podělím o snad nejrychlejší dobrotu, kterou lze z třešní udělat… a samozřejmě je ta dobrota i super zdravá ;-). Tentokrát to bude rychlý a zdravý chia třešňový pudink.




Co je ta „čija“ zač?

Jedná se o bylinku, která pochází ze střední Ameriky. Respektive o její semena. No a možná tě překvapí, že tou bylinou je šalvěj. V tomto případě šalvěj lékařská.


Obsahují spoustu vitamínů, omega 3 mastných kyselin a mají nespočet pozitivních vlivů na lidské tělo a naše zdraví – proto se chia semínka řadí i mezi tzv. super potraviny. Psát ti o nich referát nebudu, zkrátka jsou hooooodně zdravá a ještě ti i pomohou zhubnout. Fakt!




Co tě čeká s receptem na zdravý chia třešňový pudink:

Chia pudink z třešní ti zabere 8 minut, z kapsy ti uteče asi 38 Kč (v případě vlastních-domácích třešní) a z uvedených surovin si vykouzlíš cca 3 porce.




Výživové hodnoty jednoho chia třešňového pudinku:

  • Energie: 193 kcal

  • Sacharidy: 25 g

  • Bílkoviny: 8 g

  • Tuky: 8 g

  • Vláknina: 7 g




Na zdravý chia pudink z třešní si sežeň:




Pracovní postup na chia třešňový pudink je opravdu rychlý:

1) Třešně se semínky a mlékem prostě hodíš do mixéru a chvíli počkáš. Samozřejmě třešně bez pecek. Mléko polo i plnotučné, co máš zrovna v lednici. No a ten med – ten tam potřeba vlastně ani není, ale když chceš, tak si tam tu lžičku dát taky můžeš.


2) Tento bod můžeš vynechat! Tento bod totiž slouží jen k estetickému doladění. Pokud tedy chceš mít třešňový chia pudink "dvojbarevný" jako na mojí fotce, tak místo smíchání všech surovin a mixování budeš mixovat na dvakrát. a) Nejdříve si uděláš spodek chia pudinku (200 ml mléka, 2 polévkové lžíce chia semínek a 150-200 g třešní). b) A poté vršek chia pudinku (300 ml mléka a 3 polévkové lžíce chia semínek).


3) Třetí bod – ten už vlastně není. Hotovou směs stačí nalít do sklenic/misek či jiné vhodné nádoby a dát pořádně vychladit tak na hodinku do lednice. Pokud chceš mít chia pudink z třešní oku lahodící, třeba jako zdravou svačinku pro kamarádku, můžeš ho podávat s čerstvými třešněmi a snítkou máty navrch.




Tip na zdravou chia domácí zmrzlinu:

Když dáš chia třešňovou směs místo do lednice ve vhodné nádobě do mrazáku, tak budeš mít prima osvěžení na letní horké dny! Získala jsi tedy dva zdravé recepty v jednom :-). Zdravý chia pudink a domácí zmrzlinu :-).




Kdy si můžeš zdravý chia pudink z třešní dopřát?

Určitě ti mohu třešňový chia pudink doporučit ke zdravé snídani, dopolední svačině i jako po-obědovou mlsku. Chia pudink se také výborně hodí i jako po tréninkové jídlo.


Jiná situace ovšem nastane v pozdních hodinách a večer, kde bys místo sladkého chia pudinku měla spíše přijímat bílkoviny (maso, ryby, sýry, tvaroh) a zeleninu. Pro večerní inspiraci se mrkni na zdravé večeře.




Po receptu na zdravý chia třešňový pudink ženy čtou:





 

Chceš také zažít fitness proměnu?


Nabízím ti kompletní péči v podobě velmi oblíbeného fitness členství pro ŽENY. Tvá akční S L E V A 400 Kč platí poslední dny!


Tvoje fitness Danča ❤️


 

Co jsem pro tebe napsala a natočila ❤️ zdravého ❤️:


Zdravý chia třešňový pudink
Recept na zdravý chia třešňový pudink

2 034 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page