top of page

Jablečné sušenky


Jablečné sušenky od Danči.

Pokud to se zdravým životním stylem myslíš vážně, tak si na jablečné sušenky udělej čas. Máš tak jistotu, že jíš zdravé sušenky, které nejsou nadopované nezdravou chemií. Jablečné sušenky si můžeš vylepšit jogurtíkem nebo tvarůžkem.

Kdy se zdravé, jablečné sušenky hodí baštit, ti prozradím na konci tohoto zdravého receptíku + ti prozradím nebo spíše vyvrátím nezdravé fámy!

Co tě čeká s receptem na jablečné sušenky?

Jablko sušenky ti zaberou asi 70 minut, z uvedeného množství vykouzlíš 4 porce a celý recept tě bude stát kolem 60 kaček.

Co budeš na jablečné sušenky potřebovat?

  • 1 ideálně větší jablíčko

  • 60 g ovesných vloček (já používám jemně mleté, lidl modrý obal).

  • 60 g strouhaného kokosu

  • 150 g rozinek (nebo tvé oblíbené sušené ovoce)

  • Půl kávové lžičky mleté skořice

  • Olej a špetka soli

Do zbraně! :-) Jdeme se pustit do jablečných sušenek

1) Jablíčko oloupej, odstraň jádřinec a jablíčko nastrouhej na hrubém struhadle. Rozinky nebo tvé oblíbené ovoce posekej na malé kousíčky (já to dělám v ručním sekáčku na bylinky). Nastrouhané jablíčku a rozsekané ovoce smíchej společně s ovesnými vločkami.

2) Přidej kokos, sůl, skořici a zalij horkou vodou (opravdu horkou!) tak, aby byly všechny zdravé dobrůtky úplně potopené. Důkladně promíchej a vzniklou směs přikryj utěrkou a nech 3,5 hodiny odstát.

3) Čapni plech a vylož jej pečícím papírem. Ze vzniklé hmoty vytvaruj jablečné sušenky. Povrch pečícího papíru potři malým množstvím oleje.

4) Jablečné sušenky dej péct do předem vyhřáté trouby na 160°C cca 40 minut. Jablečné sušenky hlídej! Nebo se ti sušenky připálí a to by byla škoda :-(.

Kdy je dobré jablečné sušenky baštit?

Jablečné sušenky se hodí ke zdravé snídani, dopolední svačince nebo ihned po cvičení. Pokud si vybereš jablečné sušenky k snídani, tak si k sušenkám přidej bílý jogurt nebo tvaroh vytvoříš si tak ideálně vyváženou, zdravou snídani.

Chceš si dát jablečné sušenky ihned po cvičení? To není problém :-). Ihned po cvičení jsou jablečné sušenky velmi vhodné. Ihned po cvičení potřebuješ doplnit velmi potřebnou energii, bez které nemohou proběhnout tělu prospěšné pochody.

Bojíš se, že když si dáš ihned po cvičení jablečnou sušenku, tak přibereš a své hubnutí zničíš? Tak to se jablečných sušenek a sacharidů všeobecně po cvičení bojíš zbytečně! Vyvaruj se tomuto strachu a své hubnutí posuneš kupředu.

Jakmile docvičíš, tak si co nejdříve (ihned v šatně) bez obav jablečné sušenky, ovoce nebo sacharidový nápoj dej. Určitě ti také bude chutnat zdravý jablečný koláč bez mouky.

Více informací najdeš v mé knize NEchci chybovat.

Ohledně jablečných sušenek a hubnutí mi můžeš psát na můj osobní mejlík: Danca@vimproctojim.cz

Hubnoucí - kulaté členství najdeš ve SLEVĚ >zde<


Jablecne susenky

15 711 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page