top of page

Zdravá strava jako životní styl


Zdravá strava a životní styl jde ruka v ruce!

Tohle si prosím dobře zapamatuj! Pokud nejsi fitness závodnice nebo modelka, tak jsou pro tebe všechny diety ztrátou času, vyhazovaní peněz a zadělávání si na přibrání dalších kilogramů tuku! Změna životního stylu na trvalo je tvým řešením!

Co se v článku „zdravá strava jako životní styl“ dozvíš?

  • Mega chyby ve zdravé stravě, životním stylu a dietování.

  • Stavební kameny zdravé stravy s životním stylem.

  • Zdravá strava jako životní styl a selský rozum!

  • Zdravý životní styl a strava jako terapie.

  • Jaká je zdravá strava a zdravý životní styl, co mám tedy dělat?

Mega chyby ve zdravé stravě, životním stylu a dietování:

Ještě jednou! Drastické diety jsou k ničemu! Pokud chceš zdravě hubnout, tak je pro tebe řešením zdravý životní styl! Je to delší, ale za to jistější cesta.

Většinou zdravou stravu a životní styl přirovnávám k péči o květiny.

Pokud chceš mít krásnou a zdravou kytičku, tak ji zaléváš a staráš se o ní jen pár týdnu v roce? No to asi ne, že jo?! To by ti moc dlouho nevydržela.

Tak proč se chceš vědomě zlikvidovat nárazovou dietou, která stejně za pár týdnu skončí! Znovu opakuji! Zdravá strava a změna životního stylu je cesta ke tvému vítězství!

🎁 Tvůj DÁREK: Chceš rychle a zdravě zhubnout? Moc ráda ti pomohu ❤️. Moji kompletní péči pro ŽENY si prohlédni ZDE >

Stavební kameny zdravé stravy s životním stylem:

1) Ovoce, saláty, zelenina a zdravý životní styl: Tyto zdravé potraviny by měly být z hlediska množství v popřední zdravého životního stylu. Člověk potřebuje kořenovou zeleninu i listovou zeleninu. Něco „zeleného“ by sis měla dopřát pravidelně. Jez syrovou rostlinnou stravu dřív, než se pustíš do ohřívání nebo vaření tvých zdravých jídel.

2) Sacharidy (energie) a zdravý životní styl: Sacharidy jsou látky, které tvoje tělo spaluje, aby vytvářelo energii. Sacharidy jsou obsaženy například v obilovinách, luštěninách, rýži, zelenině, ovoci, bramborách a dalších zdravých dobrůtkách. Čím důkladněji je potravina před požitím zpracována, tím více ztrácí svou zdravou hodnotu.

Mezi nevhodné sacharidy patří cukr, který ji čistě průmyslovým výrobkem, a jestliže ho mlsáš pravidelně, má na tvůj organismus škodlivé dopady a zdravému životnímu stylu se vzdaluješ!

3) Ryba, masíčko a zdravý životní styl: Každý člověk potřebuje jiné množství těchto zdravých potravin a jeho potřeby se časem mění. Jednu věc mohu konstatovat s jistou: maso a ryby by měli na zdravém talíři být spíše na ozdobu a určitě by se z nich neměl stát hlavní bod pokrmu, jak je to bohužel v současné době obvyklé.

Mléčné výrobky (mléko, sýry, jogurty) spadá rovněž do této třetí kategorie (obsahují totiž bílkoviny). I když netrpíš alergií, měly by mléčné výrobky ve tvém zdravém jídelníčku pouze doplňovat potraviny v bodech jedna a dvě. Pokud tedy máš zájem o zdravý životní styl.

Nezapomínej, že lidská strava se skládá z potravin (body jedna až tři) a z takzvaných mlsek. Hodně lidí dnes bohužel na zdravý životní styl kašle a pak se diví, že tloustnou, marodí, jsou bez energie i nálady a plno dalšího! A to je jen díky špatnému zdravotnímu stylu a baštění mlsek!

Musím zdůraznit, že zdravý jídelníček je velice individuální záležitostí. Organismus se naučil co nejefektivněji zpracovat to, co mu poskytuješ. Z tohoto důvodu bych u starších lidí složení stravy příliš neměnila, protože radikální změna by mohla přivodit více škody než užitku. V těchto případech bych asi moc zdravý životní styl neřešila a zaměřila se jen na nezbytné zásahy do životosprávy.

Více informací o zdravě stravě a životním stylu najdeš v mé tištěné knize Nechci chybovat zde.

Zdravá strava jako životní styl a selský rozum!

Různé požadavky na zdravý životný styl i zdravý jídelníček samozřejmě závisí na původu dotyčného člověka. Jasně a stručně! Eskymákovi bude vyhovovat úplně jiný životní styl se zdravou stravou oproti Asiatovi, jenž je již po generace navyklý na stravu s převahou rýže.

Ovšem stejně zjednodušeně se dá říct, že konzumace současné „civilizační“ stravy není tím nejlepším, co pro své zdraví a zdravý životní styl můžeš udělat.

Zdravý životní styl a strava jako terapie:

Běžné civilizační choroby můžeš úspěšně léčit pomocí zdravé stravy a změnou životního stylu. Ve většině případů ovšem malé úpravy stravy nepostačují, dlouholeté chyby ve stravě a životním stylu totiž již tvůj organismus příliš „poničily“. Musíš se proto odhodlat k zásadnější změně stravy a hlavně celého životního stylu. K jaké změně stravy a životního stylu? No to je velmi individuální!

Mohu ti jen ukázat cestu a naznačit, jak důsledně musíš postupovat, aby ses skutečně uzdravila a zdravou stravu s novým životním stylem zvládla bez chyb.

Nejprve naprav hlavní chyby, a to tím způsobem, že svoje nezdravé návyky otočíš. Pokud jsi například baštila hodně nezdravého masa a málo zeleniny, musíš se na dlouhou dobu stát prakticky vegetariánkou! No ano! Zdravá strava jako životní styl a hezká postava něco stojí!

K tomu je potřeba přidat i postupy zdravé přírodní medicíny, která odkyselí tvoji tkáň a vyrovná nedostatky. Určitě se svěř specialistovi nebo se vydej do lázní, pokud obezita nebo nemoc dosáhla rozvinutého stádia!

Tvůj organismus možná trpěl desítky let extrémním nedostatkem tisíců látek, a to je potřeba ihned a zdravě napravit. Na škodu vůbec není zdravý klystýr, který tě detoxikuje.

Jaká je zdravá strava a zdravý životní styl, co mám tedy dělat?

Zdravá strava pro člověka není a ani nemůže být přesně definována! Je pouze možné říci, za jakých okolností se organismu daří nejlépe. Lze stanovit určitý rámec zdravé stravy i životního stylu, v jehož mezích by každý člověk měl nalézt takové složení zdravé stravy, která mu bude nejlépe vyhovovat.

Pravděpodobně zjistíš, že zdravý životní styl se příliš nekryje s tvými stravovacími zvyklostmi, k nimž jsi byla vychována a pokládáš je za normální.

Jsi na konci článku s tématem na zdravá strava jako životní styl.

►Další zdravé informace ti prozradím v mé knize Nechci chybovat zde.

Svoje dotazy ohledně zdravých receptů, zdravé stravy, zdravého životního stylu, cvičení nebo hubnutí, mi piš na můj osobní emial: Danca@vimproctojim.cz

Opři se do toho, nevzdávej to a zamakej na svém novém, zdravém životním stylu! :-).

Informace jsem si zapůjčila z knihy: Léčení bez pilulek od Dr. Med. Thomase Kroiise.

Mrkni na moje CVIČENÍ NA DOMA >


Zdrava strava jako zivotni styl

10 374 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page