top of page

Kuskus s tuňákem recept


Pro tentokrát Ti prozradím zdravý recept, který já osobně dělám nejčastěji, protože kuskus s tuňákem je bleskovka, která potěší mé chuťové buňky obzvlášť po večerním tréninku :-). Doplníme jak cukry, tak bílkoviny a ještě vitamínky, které jsou obsažené v zelenině, u mne konkrétně v rajčátkách.

INFO: Jedná se o CviKuch! Video návod na zdravý recept najdeš tedy níže.

Co budeš potřebovat na kuskus s tuňákem na jednu porci:

  • 3 polévkové lžíce celozrnného nebo jakéhokoli jiného kuskusu v suchém stavu

  • 4 keříčková rajčátka, ale záleží na Tvé chuti

  • 1 plechovku tuňáka ve slunečnicovém či olivovém oleji

  • Sterilovaná kukuřice dle vlastní chuti

  • Sůl obyčejná a pokud máš, tak i sůl bambovou (kupuji v eshopu na: www.bambovasul.cz)

S chutí do toho a kuskus s tuňákem bude brzy na světě :-)

1) Kuskus si nasyp rovnou do mističky, ze které ho budeš jíst. Kuskus osol a zalij ho vroucí vodou jen tak, aby byl celý potopený. Čím více dáš vody, tím větší kaši z toho budeš mít. Takže zkus napřed méně a příště to můžeš doladit. Zalitý kuskus hnedka přiklop pokličkou nebo třeba talířkem a nech ho tam nabobtnat cca 3 minutky.

2) Mezitím si nakrájej rajčátka na menší kousky.

Až bude voda z povrchu kuskusu pryč, tak je hotový. Promíchej ho a přihoď ostatní ingredience – nakrájená rajčátka, kukuřici (množství podle toho, jaké máš ráda), tuňáka (můžeš i s olejem nebo olej trošku odlij). Všechno pořádně promíchej a přidej bambovku, která kuskus skvěle dochutí.

3) Do tohoto receptu si můžeš přidat, cokoli Tě napadne. Jestli chceš, přikrájej si tam papriku, přidej sterilovaný hrášek nebo si ho okořeň svým oblíbeným kořením. Dochutit můžeš třeba i sójovkou :-).

Kdy je kuskus s tuňákem nejvhodnější?

Určitě se hodí ke zdravému obědu, protože je v něm dost sacharidů.

Na druhou stranu, když si kuskus dáš po večerním pořádném tréninku, tak můžeš mít úplně čisté svědomí :-). Moc se mi líbí rychlá a jednoduchá příprava kuskusu, takže si ho dost často bereme s sebou i na dovolenou nebo na cesty.

Stačí jen sehnat horkou vodu, plechovky se Ti vlezou do batůžku a kdykoli máš oběd jak víno :-).

A protože se jedná o jeden z receptů v mém CviKuchu, tak sestavu cviků, které si při vaření můžeme zacvičit, najdeš přímo ve videu :-).

 

Členství pro ŽENY najdeš DNES ZDE >>>

 

9 383 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page