top of page

Čirokové muffiny


Fitness čirokové muffiny.

Chystáme se na oslavu narozenin našich kamarádů. Na tom by nebylo nic divného, jenže – když oni tak zdravě baští! Co já tam vezmu zdravě sladkého?

Cukrárna nepřichází v úvahu, takže nezbývá, než se ponořit do zdravých receptíků. A jak se říká – kdo hledá, najde. Zvítězily čirokové muffiny! A můžu se zaručit, že jsou nejen zdravé, ale i přímo výborné :-).

 

POZOR! Dnes rozdávám ukázku mé fitness KAŇKO-VZDORNÉ kuchařky zcela ZDARMA! Ukázku si zdarma vyzvedni níže v receptu na čirokové muffiny.

 

Co se skrývá v receptu na čirokové muffiny?

Příprava muffinů z čiroku ti zabere asi 40 minut i s upečením, stát tě budou zhruba 65 korunek a z plechu na muffiny ti vyjde asi 12 muffínků.

Co budeš muset mít na muffiny z čiroku zakoupeno:

  • 200 g čirokové mouky

  • 100 g špaldové mouky

  • 120 g kvalitního másla

  • 2 jablka

  • 2 vejce

  • 100 g medu, sirupu

  • 250 ml kokosového mléka (dle hustoty těsta)

  • 4 polévkové lžíce kvalitního kakaa

  • 100 g nasekaných ořechů

  • 2 lžičky skořice (nemusí být)

  • 1 prášek do pečiva

Až budeš vše na čirokové muffíňáky mít, popadni zástěrku a jdeme na ně!

1) Nejprve si v kastrůlku rozehřej máslo a nech trochu zchladnout.

2) V míse začni šlehat vejce s medem a postupně přidávej mléko, máslo, kakao a mouky. Poté do čirokového těsta přidej prášek do pečiva a najemno nastrouhaná jablíčka. Někdo má rád i trochu skořice, někdo ne. Nakonec do těsta na muffiny přisyp nasekané ořechy a promíchej.

3) Do zapékacích formiček či plechu na muffiny naskládej papírové košíčky (ať nemusíš pracně vysypávat) a do každého naběračkou vlívej čirokové těsto. Pokud ti zbyly ořechy, můžeš jimi každého muffina ještě ozdobit.

4) Čirokové muffiny dej péci do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 15 minut. No a zdravé muffiny z čiroka máš hotové.

 

UKÁZKA KUCHAŘKY ZDARMA! Ukázku mé KAŇKO-VZDORNÉ kuchařky si vyzvedni ZDE >>>

 

Kdy můžeš tyhle čirokové maffínky baštit a neuškodit tak svému zdravému hubnutí?

Pokud máš sladké ráda, určitě čirokové muffiny jen k snídani či dopolední svačině. Nebo jestli si dáš pořádný sportovní nářez, můžeš i jednoho „muffina“ rozpůlit a dát si půlku před a druhou přímo po cvičení na doplnění energie.

Takovéto zdravé muffiny z čiroku se hodí třeba i do batohu na celodenní cyklovýlet, kde ujedeš třeba 50 a více km. Pak ani nemusíš řešit denní dobu. Jen pozor, ať jich nesníš všech 12 kousků :-).

Jsi na konci mého receptu s muffinami z čiroku.

Čirok je úžasná bezlepková obilnina. Tím pádem ale postrádá pojivé vlastnosti, proto jsem do muffinů přimíchala i trochu špaldové mouky. Jablíčka muffínům dodala úžasnou vláhu, tím pádem jsou tyto muffiny krásně vláčné a vlhké. A oříšky? Zbožňuju každé skousnuté sousto, kdy mi zdravé ořechy chroupnou v zubech :-).

Po čirokových muffínech ženy čtou:

 

ŽENY po čirokových muffínech nejčastěji kupují:

 

Čirokové muffiny

1 671 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page