top of page

Zdravé rybízové muffiny

Právě ses proklikla na velmi oblíbený hrníčkový recept na zdravé rybízové muffiny. Máš veliké štěstí, protože krom rybízových muffinů získáš i oblíbený video dáreček zdarma.

rybízové muffiny
Recept na zdravé rybízové muffiny

Nějak se mi zdá, že letos všechno dozrává o dost dříve a já nějak nestíhám z té zahrádky dary přírody zpracovávat.


Nicméně dnes ti představím recept z mé oblíbené kategorie „rychle, chutně a zdravě“.




5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >>>


Co tě čeká s receptem na mé zdravé rybízové muffiny:

Záleží jakou máš muffinovou formu. Já třeba zásadně nepoužívám silikonové, protože to není nic zdravého obzvlášť, když je zahřeješ v troubě! To mi prostě nikdo nevysvětlí :-).


Já tedy používám ocelovou formu na muffiny, kterou si můžeš prohlédnout zde a pro jistotu do muffínové formy vkládám papírové košíčky. Formu mám na 12 muffinů.


Příprava i s pečením rybízových muffínů ti zabere tak ¾ hodinky a za celou tu dobrotu z peněženky vydáš cca 58 korun. (teda s tím, že máš rybíz z vlastních zdrojů, nikoliv z obchodu).




Výživové hodnoty jednoho zdravého rybízového muffínu:

  • Energie: 121 kcal

  • Bílkoviny: 4,1 g

  • Sacharidy: 14,9 g

  • Tuky: 6,2 g

  • Vláknina: 1,8 g




Na zdravou verzi rybízových muffínů si sežeň:




Zástěru nasadit :-). Zdravé rybízové muffiny už čekají:

1) Celozrnnou špaldovou mouku jen promíchej s práškem do pečiva. V druhé míse si smíchej jogurt s vejci a kokosovým olejem.

rybízové muffiny recept
rybízové muffiny ods fitness danči

2) Teď spojíš dohromady jogurtovou směs a mouku s práškem z předchozího bodu.


3) Rozmixuj 2/3 připraveného rybízu. (zbylou třetinu rybízu použijeme na dozdobení). Rozmixovaný rybíz zamíchej do vzniklého muffínového těsta spolu s medem a citrónovou kůrou. Tímhle těstem naplníš košíčky na muffiny, které jsi předtím vložila do muffínové formy.


4) Před pečením muffiny ve formě dozdob zbylými kuličkami rybízu. Teď už jen dáš rybízové muffiny do trouby předehřáté na 195 st. C. a musíš si počkat cca 25 minut na krásnou a zdravou rybízovou dobrůtku :-).


Nevýhoda mého zdravého receptu na rybízové muffíny? Narovinu ti musím přiznat, že tyhle zdravé muffiny s rybízem mají jednu zásadní nevýhodu. Pokud je upečeš a nabídneš návštěvě k odpolednímu čaji, tak ti garantuji, že na ráno ke zdravé snídani už ti ani jeden kousek nezůstane :-).




Čím jsou rybízové muffíny výjimečné?

Rybíz je ovoce opravdu napěchované vitamínem C a je to dobrý antioxidant. Na tyto zdravé muffiny můžeš použít rybíz jakékoli barvy - červený rybíz, černý rybíz, nebo bílý rybíz… a když na to přijde, tak si vlastně umím představit, že bys tuhle zdravou muffinovou dobrotu mohla vytvořit i z malin, jahod, josty, třešní…




6) Kdy si můžeš zdravé rybízové muffiny dopřávat?

Moje zdravé rybízové muffíny ti mohu doporučit ke zdravé snídani, dopolední svačině, před cvičením nebo ihned po cvičení. Ano, rybízové muffiny jsou zdravé, ale stále obsahují energii a sacharidy, takže si musíš rozmyslet, kdy si muffínovou dobrotu dopřeješ.


Pokud ses přes den moc nehýbala, tak musíš sacharidy omezit a tím pádem si rybízové muffiny v pozdních hodinách odpustit. Byla jsi pilná jako včelička a přes jsi měla hafo pohybu? Tak to si zdravé rybízové muffiny dej k snídani a pak ještě klidně odpoledne s kávičkou.


Více informací o zdravém hubnutí najdeš v mé první knize NEchci chybovat nebo můžeš přímo okopírovat můj fitness zdravý jídelníček zde.




Po zdravém receptu na rybízové muffiny ženy čtou:



 
fitness hubnutí

Chceš také zažít fitness proměnu?


Nabízím ti kompletní péči v podobě velmi oblíbeného fitness členství pro ŽENY.

Tvá akční S L E V A 400 Kč platí poslední dny!

Tvoje fitness Danča ❤️


 


Co jsem pro tebe napsala a natočila ❤️ zdravého ❤️:


Recept na rybízové muffiny od fitness Danči
Recept na rybízové muffiny od fitness Danči

3 189 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page