top of page

Vydlabaná cuketka pro zdravé hubnutí


Tenhle název přesně odpovídá popisu výtvoru, který jsem si právě nacpala do břicha :-). Dostala jsem chuť na něco lehkého a zdravého a to mi přesně splnila tahle vydlabaná cuketka.

Zdravý recept jsem si upravila úplně podle sebe a hlavně podle toho, co jsem vyšťourala ze spíže a z lednice, neboť na nákup už bylo pozdě.

Ptáš se, kolik že lidí se z téhle zdravé dobroty nají? Jedna vydlabaná cuketka padne na jednoho "žrouta" :-).

Co že jsem na vydlabanou cuketku pro zdravé hubnutí potřebovala?

  • 1 ks malé ale pěkně baňaté cukety

  • 2 vrchovaté polévkové lžíce kuskusu

  • ½ papriky

  • 1 rajče

  • 3 kolečka salátové okurky

  • asi 3 dkg balkánského sýra

A můžeš začít vytvářet cuketovou dobrůtku

1. Cuketce uřízni zúžený vršek. Polévkovou lžící vydlabej vnitřek a stěny cukety nech asi 1 cm tlusté. Na prkýnku nakrájej na drobnější kousky větší polovinu dužiny. Zbytek odeber, neboť se ti díky dalším ingrediencím zpátky už nevejde.

2. Dál na kostičky nakrájej rajčátko, okurku, papriku a na závěr i balkánský sýr. Všechno vlož do misky, kam přisyp také i kuskus. Ten nemusíš předem upravovat, udělá se během pečení ve vydlabané cuketce. Už jen sůl a vše pěkně zlehka promíchej.

3. No a teď pěkně směsí napěchuj cuketu. Neboj se a udělej na vrchu pěkný kopeček. Šupky s ní do trouby a péci stačí 30 minut při 190 stupních.

Kdypak se může tahle úžasná zdravá-mňamka jíst?

Myslím si, že se dá zařadit hlavně do zdravých večeří (ve dnech s tréninkem), neboť kromě toho, že je výborná, tak je i samé zdraví :-).

Pokud bys na cuketu měla chuť k obědu, klidně si zkus přidat šunku, nebo malé kostičky kuřecího masa, či tuňáka…možností je opravdu mnoho. Jen zapoj fantazii.

Jsi na konci mého receptu „Vydlabaná cuketka“.

Moje doporučení – nech si pěkně ožehnout vršek a uvidíš, že si tuhle dobrotu oblíbíš. Proč si zdravé hubnutí nezpestřit něčím mňamkózním, že?

P.S. Ten legrační název mi občas připomíná (hlavně ke konci týdne) mojí hlavu :-).

Po tomto zdravém receptu ženy čtou:

 

Moje kniha NEchci chybovat 2 v akci ZDE >

 

Vydlabaná cuketka zdravě

3 010 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page