top of page

TOP 10 Fitness hloupostí

1) Dřepy musíš dělat až dolů

2) Po cvičení už nesmíš jíst

3) Při sed-lehu Ti někdo drží nohy

4) Večer už nesmíš jíst

5) 15 minut cvičení Ti nestačí

6) Určitě vyřaď veškeré pečivo ze svého jídelníčku

7) Když začínáš běhat, musíš uběhnout minimálně 5 km

8) Jógou se nezhubne

9) Tuky jsou špatné

10) Fitness, zdravé, linie, profigur, lehký, dia atd… (velmi důležité!)


1) Dřepy musíš dělat až dolů

Určitě nemusíš, naopak je potřeba se naučit pořádně techniku, abys byla schopná jít zadečkem až na zem a přitom si neublížila kolenům. A navíc, když techniku zvládneš, tak Ti právě i dřep pouze do pravého úhle v kolenou dá pěkně zabrat :-).


2) Po cvičení už nesmíš jíst

Tak to je doufám všem už známo, že je to úplná blbost. Když nebudeš po cvičení jíst, nemáš z čeho budovat svaly, které Ti pomohou sežrat Tvůj přebytečný tuk.

Takže po cvíču ihned rychlé sacharidy a do hodiny pak už plnohodnotné jídlo s bílkovinami a vzhledem k tréninku i s vhodnými sacharidy.

3) Při sed-lehu Ti někdo drží nohy

Další zastaralý tréninkový tip a já se modlím za to, aby hlavně ve školách a dětských organizacích už vymizel nadobro. Ano, zaháknuté nožky mít můžeš, ale zase až po tom, co máš zapojené veškeré břišní svaly a dokážeš se soustředit na správné provedení cviku.

Pokud začínáš, je přidržení nohou naprosto zbytečné a jedině bez toho břišáky zprovozníš, aniž by sis přetížila bedra. Na druhou stranu sed-leh je ve skutečnosti dost těžký cvik, takže pro začátečníky se nehodí vůbec.

4) Večer už nesmíš jíst

Samozřejmě, že smíš! Musíš. Alespoň pokud nechodíš spát v sedm večer :-). Pak by Ti večeře o šesté stačila :-). Neměla bys vůbec chodit spát s hladovým žaludkem.

A jestli se toho tak moc bojíš, tak si dej alespoň zeleninu, která Tvou vysněnou postavu rozhodně neohrozí. A co víc, když si dáš i pořádný flák libového masíčka, tak naopak krásně zregeneruješ a Tvé svaly Ti pouze poděkují.

 
 

top 10 fitness hloupostí

Štítky:

7 638 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page