top of page

Ovocné knedlíky


Ovocné knedlíky na zdravý způsob od Danči.

Tedy přesněji řečeno – knedlíčky. Tenhle receptík, který mě zaujal svým obr zdravým pojetím, není totiž z kynutého těsta, ale z tvarohu. Tím pádem jde o malé, ale moc dobré kuličky.

Opět je to zdravý recept s rychlou přípravou, což určitě většina z nás žen, oceňuje :-).

Žádné velké průtahy a pojď na tyto úžasné ovocné knedlíky.

Co tě čeká s tímto receptem na ovocné knedlíky?

Doba přípravy je asi 30 minutek, podaří se ti přibližně 18 kuliček a vyjdou tě kolem 85 Kč.

Co budeš na ovocné knedlíčky potřebovat?

  • 250 g tvarohu

  • 50 g kuskusu (v suchém stavu)

  • 1 malou plechovku broskvového kompotu (či jiného ovoce)

  • 1 zakysanou smetanu

  • ovocný džem (nejlépe domácí)

  • trochu nahrubo rozdrcených ořechů

  • 150 g špaldové mouky

  • 1 vejce

  • malou špetku soli

A můžeme se do knedlíků s ovocem v klidu pustit!

1) Do cedníku si vyklop broskve, aby ti okapaly. Potom je nakrájej na kostičky, přibližně 2 x 2 cm.

2) Do kastrolu si dej vařit vodu. Vedle si v mističce zalij kuskus vroucí vodou, aby byl potopený a přiklop na 3 minuty.

3) Do mísy vyklop tvaroh, rozklepni vejce, osol a přidej hotový kuskus. Potom přisypávej mouku a všechno pěkně promíchávej, aby se ti utvořilo krásné, vláčné těsto.

4) Vyklop si jej na pomoučněný vál, a pokud se ještě lepí a je moc řídké, přidávej mouku podle potřeby. Vyválej si takový 1 dlouhý knedlík o průměru asi 5 cm a nožem ukrajuj plátky asi 2 cm silné. To už se ti rýsují budoucí knedlíčky :-). Do každého kulatého plátku zabal kousek broskve a pěkně v dlaních dokoulej do tvaru knedlíku :-).

5) Vhoď ovocné knedlíčky do vroucí vody, vařečkou odlep ode dna a povař asi 10 minut. Během varu je ve vodě otáčej. Doba vaření ovocných knedlíků závisí na velikosti kuliček, jaké jsi vytvořila. Nejlepší je na zkoušku vyndat jen jednu a rozkrojit, abys zjistila, jestli už je uvnitř opravdu hotová.

6) Mezi tím si připrav talířky, které uprostřed polij dvěma polévkovými lžícemi džemu. Hotové knedlíčky vylov cedníkem a ihned je obal v misce s ořechy. Knedlíky rovnou usazuj do džemové louže a každému nasaď čepičku ze zakysanky. A rychle na ně, ať nestihnou vystydnout :-). Gratuluji ti! Zdravé ovocné knedlíky máš hotové :-).

Kdy se může baštit tato dobrota v podobě ovocných knedlíků?

Ovocné knedlíky jsou sice z velmi zdravých surovin, ale ten džem, i když je domácí a bez chemie, obsahuje cukr. Navíc bez mouky se také neobejdeme, takže tuhle dobrotu doporučuji opravdu jen k obědu nebo pro fajnšmekry k lahodné a zdravé snídani :-).

 

Mrkni na LŽI a PRAVDY o gymnastickém míči ZDE >>>

 

Jsi na konci mého oblíbeného receptu na knedlíky s ovocem.

Nevěřila jsem, že se ze špaldové mouky ovocné knedlíky takhle povedou. A navíc kuličky, o kterých jsem věděla, že je nesníme, jsem neuvařené naskládala do misky a dala do mrazáku.

Když nás začala honit chuť na sladký oběd, jen jsem je vytáhla a zmrzlé knedlíky naházela do vroucí vody. Vařily se jen malinko déle – musíš hlídat.

Takže co říkáš? Těšíš se na zdravé mlsání?

Po ovocných knedlících ženy čtou:

 

Zdravé mlsky pro ŽENY najdeš DNES ZDE >>>

 

Ovocné knedlíky

3 318 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page