top of page

Cuketové bramboráky


Máš chuť na bramborák, ale nějaký trochu odlišný od našeho klasického? Aby ti sice také voněl česnekem, ale máš ráda třeba i cuketu, bazalku a rajčátka?

Našla jsem pro tebe tento skvělý recept na cuketové bramboráky, který zvládneš levou zadní. Tak pojď a vyzkoušej zdravou verzi bramboráku z cukety.

 

POZOR: Skoro na konci receptu si můžeš vyzvednout velmi oblíbený dárek pro ženy!

 

Co tě čeká s cuketovými bramboráky?

Bramboráky z cukety ti zaberou asi 50 minut, z peněženky ti uteče asi 89 Kč a z uvedeného množství si vykouzlíš 3 porce cuketových bramboráků.

Copak budeš potřebovati na cuketové bramboráky?

  • 300 g brambor

  • 200 g cukety

  • 10 cherry rajčátek

  • 150 g mozzarely

  • 100 g hladké mouky (špaldové)

  • 2 vejce

  • 10 lístků bazalky (nebo 1 malou čajovou lžičku sušené)

  • 3 - 4 stroužky česneku (dle chuti)

  • trošku oleje

  • sůl

A můžeš začít kuchtit, bramboráky z cukety nejsou vůbec těžké!

1) Brambory oloupej a nastrouhej na hrubším struhadle, kde se ti vytvoří až jakoby nudličky. Cuketu také. Brambory i cuketu v misce hodně promačkej a sceď všechnu vodu, kterou obě zeleniny pustí.

2) Přidej mouku, vejce, natrhané lístky bazalky, prolisovaný česnek a sůl. Vše promíchej a utvoř hustější bramborákové těsto.

3) Ochutnej a popřípadě přidej, čeho je tam málo, ať je bramborákové těsto výrazně dochucené.

4) Na plech si dej pečící papír, který potři troškou oleje. Polévkovou lžící, nebo malou naběračkou vytvářej malé kopičky, které rozplácni na tenčí placičky.

5) Trochu bramborákového těsta si v míse ponechej. Na placičky pokládej kolečka mozzarely a na ní kolečka rajčátek. Vršek pak pokryj slabou vrstvičkou těsta, které sis odložila.

6) Tak a můžeš dát do předehřáté trouby péci svoje první cuketové bramboráky. Bramboráky z cuketky peč přibližně na 200 stupňů a na 30 minut – sama uvidíš a vyzkoušíš, jestli už budou bramboráky krásně do křupava upečené.

 

POZOR - DÁREČEK PRO ŽENY ZDARMA:

Dnes si můžeš oblíbený dáreček pro ženy zdarma vyzvednout. DÁREČEK máš ZDE >

 

Kdy je nejlepší sníst cuketové bramboráčky?

Bramboráčky z cukety Ti určitě vytvoří plnohodnotný oběd. Tím, že bramboráky nesmažíme, ale pečeme v troubě, tak se jedná o jejich zdravější variantu a díky mozzarele doplníme i supr dávku bílkovin. K večeři už je určitě nedoporučuji kvůli veliké dávce sacharidů.

Jsi na konci receptu „cuketové bramboráky“. No jsem zvědavá, co Ty na ně, ale věř, že vůně, která ti zaplní celý byt, nenechá nikoho v klidu. Po zdravých bramboráčcích se ti jen zapráší :-).

Po cuketových bramborácích ženy čtou:

 

Ženy po receptu na cuketové bramboráky často kupují:

 

Cuketové bramboráky

Foto: Cuketových bramboráků Danča Hájková.

25 089 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page