1 stroužek česneku
1 kousek zázvoru, čerstvého cca 2 cm
1 cibule
20 gramů oleje
700 gramů vody
zeleninový bujon
300 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kostky
200 gramů mrkve, na kousky (5 mm)
20 gramů citrónové šťávy
½ čajové lžičky soli
1 čajová lžička kari
¼ čajové lžičky římského kmínu, celého
200 gramů červené čočky
300 gramů kuřecích prsou, na kousky
Česnek, zázvor a cibuli nakrajime na jemno a orestujeme na oleji. Přidejte vodu, bujon, dýni, mrkev, citrónovou šťávu, sůl, kari a římský kmín a vařte 10 min. Přidejte čočku a kuřecí prsa a vařte 15 min, dochuťte, naservírujete na 4 polévkové talíře a podávejte např. s bílým chlebem.