top of page

Zdravá žemlovka


Zdravá žemlovka od Patricie.

Recept i s fotečkou na zdravou žemlovku mi poslala Patricie, moc jí za to děkuji. Pokud i ty máš svůj oblíbený, zdravý recept, určitě mi ho pošli, za odměnu získáš dáreček. Teď dost povídání, jdeme se pustit na zdravou žemlovku.

PS: Nezapomeň si skoro na konci receptu vyzvednou DÁREČEK zdarma! :-)

Jedná se o slevičku 400 Kč.

Co tě čeká se zdravou žemlovkou?

Žemlovka ti zabere asi 80 minutek, z uvedených surovin vykouzlíš 8 porcí a z kapsy se to rozkutálí 84 zlatých.

Co potřebuješ sehnat na zdravou žemlovku? • 6 menších jablek • 750 g tvarohu • 200 g vloček • Cca 170 g oříšků dle chuti • Skořice, med

Haló, no ty! Pojď, už musíme kuchtit, zdravá žemlovka nepočká :-) Korpus na žemlovku: 200 g vloček + 100 g oříšků - rozmixuj, přidej vodu a med aby těsto bylo lepkavé, pak dej do formy a pořádně rozprostři, umačkej a dej do trouby na 10 minut při 200° C.

Náplň na žemlovku: 3 tvarohy smíchej se skořicí, jedním nastrouhaným jablkem a asi namletých 70 g oříšků + dle chuti med.

Žemlový pracovní postup :-) 1) Na upečený korpus dej asi půlku tvarohové náplně, na to polovinu na plátky nasekaných jablek, která jsou smíchaná se skořicí. A znovu tvaroh a jablka.

2) Pak žemlovku šoupni do trouby při 155-160° C na cca 60 minut. Teplotu jsem na konci snížila, aby se jablka navrchu žemlovky zcela nevysušila.

Jablka můžeš smíchat třeba i skořicovým cukrem nebo přidat med, je jen na tobě, jak sladkou žemlovku chceš. Já dávám většinou méně a pak si žemlovku při servírování ještě když tak dle chuti pokapu medem nebo agáve a jinými zdravými sirupy.

 

DÁREČEK ZDARMA! Mám pro tebe slevičku 400 Kč na moje fitness členství pro ženy.

Slevu máš aktivovanou (z 690 Kč na 290 Kč). Mrkni na FITNESS ČLENSTVÍ >

 

Kdy je dobré zdravou žemlovku baštit?

Zdravou žemlovku si určitě dej k snídani nebo dopolední svačince. Pokud jsi měla fyzicky náročný den, můžeš si zdravou žemlovku dopřát i v odpoledních hodinách nebo po cvičení.

Pokud si nejsi úplně jistá, kdy je dobré zdravou žemlovku jíst, svůj dotaz mi napiš do komentáře nebo na můj email: Danca@nechcichybovat.cz

Po zdravé žemlovce ženy čtou:

 

Znáš oblíbené - magnetické kartičky KDY to JÍST >

 

Zdrava zemlovka
19 849 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page