top of page

Jak si správně vybrat osobního fitness trenéra


S osobním trenérem fitness budeš trávit poměrně dost času a je třeba si opravdu dobře vybrat. Osobní trenér by se měl stát tvým dalším partnerem a oporou.

Níže ti prozradím 8 základních pravidel, které by ti mohli pomoci.

Je to asi trošku zvláštní, abych já psala o tom, jak si vybrat svého fitness trenéra, ale i já sama se stále zdokonaluji a sem tam docházím na trénink i já k někomu jinému. Samozřejmě pro inspiraci a nové informace a také si opravdu užívám, když někdo trénuje mě a já se „jen vezu“ s vypnutým mozkem :-)

Nejčastěji navštěvuji cvičení zdravotní a rehabilitace, abych vykompenzovala veškerý můj pohyb, občas se jdu pod dozorem pověsit na tyč při pole dance a teď nově jsem se začala věnovat výrazovému tanci.

Vše spojuje jedna jediná věc a to je koučink.

  1. Nejdůležitější je, aby fitness trenér, kterého si najdeš, MĚL O TEBE ZÁJEM a to opravdový a i po zaplacení ne zrovna levné permanentky. Pokud Ti bude lichotit, mazat „med kolem huby“ a hnedka na první hodině přemlouvat na permici (pokud to tak nemá daný fitkem, ve kterém funguje), přitom další hodiny bude třeba odbíhat, telefonovat a nedej bože si povídat s ostatními, tak je to opravdu špatně.

  2. Dobrý fitness trenér by Tě nikdy neměl nutit do něčeho, co si vyloženě nepřeješ, protože máš třeba strach nebo Tě z toho daného pohybu třeba něco výrazně bolí. Něco jiného je samozřejmě motivace na větší výkon, ale vše by mělo být s citem a postupně.

  3. Co by mělo zajímat Tvého trenéra mezi prvními věcmi, je Tvůj zdravotní stav a Tvá představa, co bys chtěl/la dělat.

  4. Tvůj osobní trenér v posilovně by Tě nikdy neměl nutit zvedat obrovské váhy, pokud k tomu nemá dobré důvody (objemový trénink či silový atd…). Bohužel spousta „starých škol“ vyprodukovala trenéry kulturistiky, kteří neumějí postavit trénink obyčejnému smrtelníkovi. Na to pozor!

  5. Rozhodně si přečti nějaké recenze či se pozeptej v jeho okolí, jaké má výsledky a jak jsou s ním spokojeni ostatní klienti!

  6. Dobrý fit trenér by se měl umět přizpůsobit Tvému momentálnímu jak fyzickému, tak psychickému rozpoložení. Když mi přijde klient zdeptaný a unavený z práce, někdy je lepší se celou hodinu protahovat, uvolnit se, popovídat si a na závěr třeba i obejmout (teď to neber jako nějakou mou úchylku, ale někdy je to prostě na místě :-) ).

  7. Trenér = psycholog. Tak to prostě je a měl by Ti umět pomoci i po psychické stránce, když to jde.

  8. Jako velká chyba je, když s Tebou trenér prokecá celou hodinu a ještě hůř, když mluví jen o svých problémech. Pokud si to tedy zrovna nějak nepřeješ :-)

Tákže, toto jsou taková základní pravidla, kterými se určitě řiď, když budeš vybírat svého parťáka na cvičení, protože osobní tréninky jsou běhy na dlouhou trať, a abys nedostal/la ponorkovou nemoc, vybírej opravdu důkladně.

Přeji hodně štěstí a neboj se vyzkoušet osobních trenérů víc, protože co dělá jeden tak, druhý může učit úplně jinak :-)

Souhlasíš s článkem? Chceš něco dodat?

Napiš mi to dolů do komentáře. Děkuji Danča.


jak si správně vybrat osobniho fitness trenera

273 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page