top of page

Zdravá bábovka


Zdravá bábovka od Danči.

Tuto zdravou bábovku musíš určitě vyzkoušet. Moje varianta zdravé bábovky je opravdu rychlá, snadná a moooc dobrá. Výsledná chuť tě určitě mile překvapí :-).

Co tě se zdravou bábovkou čeká?

Zdravou bábovku budeš péct cca 40 minut, připrav si cca 85 kaček a tuto zdravou bábovku zvládne i začátečnice:-).

Co si musíš na zdravou bábovku sehnat?

  • 300 g cukety

  • 300 g ovesných vloček

  • 3 celá vajíčka

  • 200 g šmakouna (příchuť meruňka) kupuji v tescu.

  • 40 g mandlí

  • 10 g kypřícího prášku do pečiva (používám bio, ale bio není nutný)

Jdeme se pustit do zdravé bábovky

1) V misce smíchej ovesné vločky + madle a společně je rozmixuj do hrubé směsi.

2) Cuketu oloupej a na hrubém struhadle jej nastrouhej přímo do rozmixovaných vloček a mandlí. K této směsce ještě nahrubo nastrouhej Šmakouna.

3) Příprava sněhu: Rozklepni všechny tři vejce a z bílků vyšlehej sníh. Hotový sníh pomalu vmíchávej do již hotové směsky (vločky, mandle, cuketa a Šmakoun). Poté celou směs důkladně promíchej a dle potřeby přilij vlažnou vodu. Těsto se nesmí drolit.

4) Teď je na řadě forma na bábovku! Formu na bábovku vytři olejem (kokosový nebo řepkový) a bábovkové těsto přendej do pečící formy.

5) Zdravou bábovku peč v troubě asi 40 minutek na 170°C.

BÁBOKOVÝ TIP: Hotovou bábovku můžeš ozdobit ovocem, polít vysokoprocentní čokoládou nebo potřít tvarohem. Fantazii a chutím se meze nekladou :-).

Kdy je dobré zdravou bábovku baštit?

Zdravou bábovku si můžeš dat k snídani nebo dopolední svačince. Pokud jsi měla přes den opravdu hodně pohybu, tak si zdravou bábovku můžeš dát i odpoledne :-).

Zase zde platí všeho s mírou! Pokud chceš zdravě hubnout, tak ti musí stačit jeden-dva kousky! Zhltnutí celé zdravé bábovky nepřipadá v úvahu!

Budu moc ráda, když recept na zdravou bábovku budeš sdílet nebo jej přepošleš svým známým. Další varianty zdravých bábovek již připravuji, máš se opravdu na co těšit.

 
 

Zdrava babovka

6 156 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page