top of page

Můj tajný trik na sladké chutě

Nemysli si, i já bojuji se sladkými chutěmi. Našla jsem si ale bezpečný způsob, jak se sladkou potvorou zatočit a ještě k tomu sladkou chuť uspokojit.

Tajný trik na sladké chutě
Tajný trik na sladké chutě

Jde vlastně o velmi jednoduchý trik, na který jsem přišla náhodou.


Rozhodně nejde o žádné super pilulky nebo nápoje, ale velmi dostupnou "potravinu", kterou máš určitě doma.


Moje metoda je originální - experimentální a rozhodně nemusí fungovat na všechny ženy.


Neber tedy moje doporučení jako příkaz, ale můžeš ho vyzkoušet a uvidíš, jestli ti moje metoda sedí. Jsem online fitness trenérka Danča Hájková a moc ráda ti pomohu ❤️.




5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >



Můj trik na sladké chutě a troška "teorie":

  1. Proč máš sladké chutě?

  2. Můj tajný trik na sladké chutě je....

  3. Můžeš také zkusit jídelníček na sladké chutě




1) Proč máš sladké chutě?

A) Sladké chutě jsou v pořádku, ale jen v jednom případě. Pokud má tělo málo energie a je "vyšťavené", tak ti sladkou chutí říká: "Dej mi něco sladkého, protože potřebuji energii."


Ty bys ale měla sáhnout po vhodném zdroji energie (těstoviny, kváskový chléb, cizrna, hnědá rýže, ovesné vločky, banány, jablka). Jde tedy převážně o zdroje energie v podobě pomalých sacharidů.


B) Chuť na sladké také způsobuje, že jíš sladké! :-). Divné co?


Pokud jíš sladké, tak si rozkolísáš hladinu cukru v krvi.


Sníš sladké, cukr v krvi ti vyletí nahoru a máš spoustu energie. Bohužel ti ale také rychle cukr v krvi klesne, ty cítíš únavu a chceš znovu sladké, protože jsi bez energie.


A tak stále dokola, až z tebe bude koulička :-).


C) Jsi ve stresu a málo spíš. Pokud chrníš míň jak 5-6 hodin, tak si zvyšuješ "hormon hladu". Prostě odpočívej, v hlavě si urovnej priority a šup na kutě.


D) Jíš málo bílkovin. Pokud jíš jen ovoce (viz. video pozor na ovoce) nebo potraviny složené z větší části jen ze sacharidů, tak se děje něco podobného jako u pojídání sladkostí. Cukr v krvi nepadá tak rychle, ale třeba po 60-90 minutách od snědení jídla může hladina cukru v krvi být nízka = chuť na sladké.


Zařaď do svého jídelníčku: vejce (viz článek jsou vejce dietní?), tvaroh, ryby, sýry, maso, luštěniny.


E) Psychika... Pokud bereš antidepresiva nebo máš deprese, úzkosti, stesk, a další psychické potíže, tak jsou chutě na sladké "normální". Nesnaž se tedy odstranit následek, ale příčinu. Pokud si vyřešíš psychiku, je dost možné, že chutě na sladké zmizí. Mrkni na můj článek: Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník.




2) Můj tajný trik na sladké chutě je....

Přiznám se ti bez mučení :-). Také chodím do cukrošky a ráda si dám dortík a kávu.

Jednou se mi ale stalo, že můj oblíbený dortík neměli a dala jsem si jen café latté (káva s našlehaným mlékem).


No a co se stalo? Vypila jsem café latté a chutě na sladké jsou fuč :-). Můj trik tedy zní: mám chutě na sladké, udělám si café latté a chutě jsou fuč.


Pokud si tedy dáš kvalitní kávu + kvalitní mléko, tak krom zahnání sladkých chutí obdrží tvé tělo ještě poměrně zdravý nápoj. Ono totiž mléko je složené více ze sacharidů, než bílkovin, což možná nevíš.


A ještě další poznatek! Pokud jsem si do kávy dala klasické kupované krabicové mléko, tak jsem byla jak pátrací balón (nafouklá). Po přestěhování do Beskyd jsem si našla mléčnou BIO farmu a s jejich čerstvým mlékem žádné zažívací potíže nemám...


Potrvdila se mi tedy další teorie, že citlivější jedinci mohou na klasické kupované mléko špatně reagovat a není to tím, že by jim vadila laktóza! Článek na toto téma připravuji.


Vadí ti mléko nebo mléčné výrobky? Zkus si najít mléčnou farmu, kup si BIO mléko a vyzkoušej. Je dost možné, že žádné problémy mít nebudeš. Tento pokus však děláš na vlastní nebezpečí a zříkám se tak možných následků!



3) Můžeš také zkusit jídelníček na sladké chutě:

Trik s kávou ti nefunguje nebo ti káva nechutná? Můžeš vyzkoušet speciálně sestavené jídelníčky, které ti sladké chutě pomůžou zredukovat.


Tyto velmi oblíbené jídelníčky najdeš v mém fitness členství pro ženy zde.

Teď běží 🎁 sleva (400 Kč) z 950 Kč na 550 Kč. K ničemu se nezavazuješ a členství můžeš kdykoliv opustit. Využij akce a zažij vytoužené hubnutí ❤️. Aktuální akci najdeš zde.



Po sladce naladěném článku ženy čtou:



⭐️ Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


❤️ Sdílej - lajkuj - odebírej


Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si tvé akce. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.




134 465 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page