top of page

Rychlé kuřecí řízky v jogurtu

Pokaždé, když vyrazíme na výlet a dojedeme k naší oblíbené hospůdce u Vltavy, třeseme se na to, až si objednáme úžasné řízečky obalené v křupinkách.

Recept na rychlé kuřecí řízky v jogurtu
Recept na rychlé kuřecí řízky v jogurtu

A konečně se mi podařilo přepadnout kuchtíka, ze kterého jsem vypáčila recept :-).


„Myslíte ty rychlé kuřecí řízky v jogurtu?“ zeptal se a nechápal, co je na nich tak obdivuhodného. Zasmál se a recept vyklopil.





5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Fit video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


Co zvláštního tě s receptem čeká?

Zvláštní je ta jednoduchost přípravy jogurtových řízků – v kuchyni strávíš asi jen 40 minut (ale kuřecí maso je přes noc naložené), utratíš přibližně 95 korun a usmažíš si 3 porce řízků.





Kalorické hodnoty jedné porce kuřecích řízečků v jogurtu:

  • Kalorie: cca 665 kcal

  • Bílkoviny: 44,3 g

  • Sacharidy: 27,6 g

  • Tuky: 40,3 g

  • Vláknina: 0,6 g





Co bys měla vlastnit v kuchyni, abys mohla vykouzlit rychlé řízečky v jogurtu?

  • 450 g kuřecích prsíček

  • 2 celá vejce

  • 2 stroužky česneku

  • 100 g corn flakes bez příchuti

  • Olej na smažení (řepkový, slunečnicový). Já používám Olej slunečnicový dezodorizovaný na smažení BIO. Více info o oleji zde >

  • Sůl, pepř




Jestliže jsi správně naladěná a máš hlad – pojď se do řízečků v jogurtu směle pustit!

1) Den dopředu (stačí i pár hodin) popadni kuřecí prsa a pěkně si je naklepej. V uzavíratelné misce si rozšlehej jogurtvejci. Přidej sůl i pepř a prolisuj česnek.


2) Poté do takto připravené marinády potop kuřecí plátky. Misku uzavři a nech naložená kuřecí prsa v lednici do druhého dne nebo aspoň pár hodin...


3) Do misky si nasyp cornflakes lupínky. Přikryj igelitový pytlíkem, aby ti nelítaly z misky po celé lince. A přes pytlík začni paličkou, nebo dnem nějakého hrnku, lupínky drtit. Ale kontroluj se, aby z nich nebyla mouka!


4) Z lednice vytáhni misku s řízky, které máš nyní krásně proleželé díky jogurtové marinádě. V pánvi si pořádně rozpal olej. A teď už jen řízečky opatlané jogurtovou marinádou obaluj v rozdrcených lupíncích a postupně usmaž. Po rychlém smažení řízečky hnedka šoupni do ubrousku, ať se odsaje olej. Myslím, že ti rodinka utrhne obě ruce :-).





Ptáš se, kdy je pro tebe nejvhodnější doba, aby sis tuhle baštu v podobě rychlých kuřecích řízečků v jogurtu mohla dopřát?

Když si k jogurtovým řízkům přihodíš například opečené brambory v troubě, tak jde o skvělý a zdravý oběd.


K večeři doporučuji jen s pořádným zeleninovým salátkem.


To je opravdu fantazie!


A třeba můj Luky si pro jogurtové řízky rád sáhne i za studena do lednice jako pro takovou jednohubku kdykoli během dne ke svačině.







Pročetla ses ke konci mého receptu na výborné kuřecí řízky v jogurtu:

Myslím, že opravdu nebudeš litovat. Navíc ti můžu poradit jednu fintu – pokud čekáš třeba návštěvu, tak si řízky naklepej a pokrájej na menší plátky.


Z jednoho kuřecího prsa jich vytvoříš třeba 6 kusů. A jak každý plátek zvlášť obalíš, bude jich plná mísa :-). Tyto jogurtové řízky jsou křehké a skutečně výborné, mňam :-).



🔥 Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




👍 Po receptu na kuřecí řízky v jogurtu ŽENY čtou:



Příbuzná témata k receptu na kuřecí řízky v jogurtu: #kuřecí #jogurt #oběd #večeře





Sdílej - lajkuj - odebírej ❤️

Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si toho. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.





74 432 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page