top of page

Špenátové placky


Hledám a pátrám po dalších zdravých receptech, které bych ti mohla nabídnout, abych ti zpestřila zdravý jídelníček při hubnutí. A člověče, zase jsem našla jednu mňamku, kterou jsem kuchtila už před dávnými lety.

Je to recept na špenátové placky z ovesných vloček od mojí druhé babičky. Taková nenápadná a přitom opravdu chutná a zdravoučká dobrota.

A co musíš na špenátové placky vytáhnout ze zásob?

A můžeš se v klidu pustit do jednoduché přípravy těchto úžasných placiček ze špenátu!

1. Nejprve si nech v misce rozmrazit špenát. Potom do něho přidej 1 celé vejce a z druhého jen žloutek. Z bílku si vedle v misce vyšlehej sníh, který přidáš až na závěr.

2. Do špenátu přisyp ovesné vločky, prolisuj česnek, přidej ½ prášku do pečiva a osol.

3. Všechno pěkně důkladně promíchej a nakonec zlehka vmíchej sníh z bílku.

4. Vznikne ti taková „špenátová,“ polotekoucí hmota. Na teflonovou pánev vždy kápni kapku oleje (můžeš i na sucho) a polévkovou lžící vlívej tuto kaši, ze které se ti vytvoří špenátové placatky.

5. Krásně placky opeč po obou stranách :-). A je to hotové! Špenátové placky jsou úžasně jemně křupavoučké.

A jestli se ptáš, kdy špenátové placky můžeš jíst, tak ti odpovím, že kdykoli.

Tyhle špenátové placičky jsou ukázkově zdravým jídlem, naprosto vhodným pro tvé zdravé hubnutí :-). Placky si dej buďto takto samotné, se zeleninkou – jako chuťovka k večeři, anebo i jako příloha k masíčku na klasický zdravý oběd.

Došla jsi na konec mého receptu „Špenátové placky z ovesných vloček“.

Špenát je zelenina, se kterou se dají dělat divy. Jde upravit a použít na mnoho způsobů. Jak říkávám – fantazii se meze nekladou.

A i když špenát neobsahuje tolik toho železa, jak nám celá léta odborníci tvrdili, přeci jen má těch vitamínů a minerálních látek fůru. Tak na něj nezapomínej :-).

Špenátová zajímavost a Pepek Námořník:

Je jasné, že lidé jsou krásně zmanipulovatelní. Reklama, filmy, seriály a další "nenápadné" nástroje s námi manipulují dnes a denně.

No a kdysi dávno bylo potřeba šikovně propagovat zrovna špenát. Jak ho dostat mezi lidi? Vymyslíme třeba kreslenou postavičku plnou síly po pozření špenátové konzervy. No a tak se zrodil Pepek Námořník a stal se velikou a velmi úspěšnou reklamou pro špenát. Chytrá a nenásilná volba reklama zafungovala výborně a špenát šel na odbyt.

Právě špenát a Pepek Námořník byla moc hezky vymyšlená manipulace. Protože studie, která tvrdila, že špenát obsahuje velké množství železa, se později ukázala jako chybná (překlep nebo chybné měření se seklo o 10x menší množství).

Po špenátových plackách ženy čtou:

 

Můj oblíbený spalovač tuků najdeš DNES ZDE >>>

 

Špenátové placky

6 520 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page